ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

αλβανια

Την αντίδραση μουσουλμανικής οργάνωσης στην Αλβανία προκάλεσαν οι αποφάσεις των σχολικών αρχών να μην επιτραπεί στα σχολεία η παρουσία κοριτσιών με την παραδοσιακή μουσουλμανική μαντίλα.
Σε τρεις περιπτώσεις, δύο στα Τίρανα και μία στο Μπουρέλι σε γυμνάσια εμποδίστηκαν τρία κορίτσια να συνεχίσουν τη φοίτηση, επειδή φορούσαν μαντίλα.
Η οργάνωση «Μουσουλμανική Κοινότητα Αλβανίας» σε ανακοίνωσή της καταδίκασε τη συγκεκριμένη απόφαση χαρακτηρίζοντάς την «ένα βήμα πίσω για την Αλβανία σε μία εποχή που η χώρα είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ και που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Παιδείας της Αλβανίας, κ. Φατός Μπέγια, ο οποίος δήλωσε ότι «τα σχολεία της χώρας δεν είναι χώροι για την άσκηση θρησκευτικών δραστηριοτήτων».
Οι αρχές βάσισαν την απόφασή τους στο νόμο περί δημόσιας εκπαίδευσης, στον οποίο αναφέρεται ότι «η δημόσια εκπαίδευση στη Δημοκρατία της Αλβανίας έχει κοσμικό χαρακτήρα».
Από την άλλη, η μουσουλμανική κοινότητα επικαλείται το άρθρο του Συντάγματος που διασφαλίζει το δικαίωμα της εκπαίδευσης για κάθε πολίτη.

flash.gr