ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

καθηγητες εβρου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
Παίρνουν τα μόρια της Γ’ Έβρου και του Άγιου Ευστράτιου και πίνουν καφέ στο Κολωνάκι και στην Αριστοτέλους
Το ΥΠΕΠΘ μετά από καθυστέρηση ενός μήνα, σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό, έδωσε στη δημοσιότητα τις μεταθέσεις των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 07-04-2009.
Ως Β’ ΕΛΜΕ Έβρου καταγγέλλουμε την όλη διαδικασία των μεταθέσεων, αφού το ΥΠΕΠΘ δεν έλαβε υπόψη του τους πίνακες των κενών και πλεονασμάτων που έδωσαν τα ΠΥΣΔΕ. Ταυτόχρονα ακύρωσε το ρόλο του ΚΥΣΔΕ, ο οποίος είναι να προτείνει το που, πόσοι, ποιοι και γιατί πρέπει να μετατεθούν ανά κλάδο και ειδικότητα, ανάγοντας τον σε μια απλή επικύρωση καταστάσεων μετατιθεμένων που συντάχθηκαν κατά εντολή της πολιτικής ηγεσίας. Αυτό είχε ως συνέπεια ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ κ. Σακαλίδης Θεόφιλος να μην επικυρώσει τις μεταθέσεις καταγγέλλοντας τις ως παράνομες.
Σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΠΘ αναφέρει: «Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης».
Εμείς αναφέρουμε απλά τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις από τις πολλές όπου δεν υπήρχαν οργανικά κενά και έγιναν μεταθέσεις.
v Πέντε συνάδελφοι Πληροφορικής στο μοναδικό σχολείο της Δ’ Λέσβου, το Γυμνάσιο του Άγιου Ευστράτιου, καθώς και η μετάθεση στο ίδιο σχολείο ενός Πολιτικού Τοπογράφου!!!!!!!
v Άλλοι τρεις συνάδελφοι Πληροφορικής στο μοναδικό σχολείο της Δ’ Ημαθίας, το Γυμνάσιο των Ριζωμάτων .
v Επτά συνάδελφοι Γαλλικής Φιλολογίας στην περιοχή της Γ’ Έβρου.
Και όλοι αυτοί θα φύγουν με απόσπαση, όπως γίνεται κάθε χρόνο, για τις «ανάγκες της υπηρεσίας» παίρνοντας τα μόρια των περιοχών μετάθεσης τους εις βάρος των συναδέλφων που πραγματικά υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που πήραν μετάθεση καλή τοποθέτηση. Ελπίζουμε να πάρετε μαζί σας τις καλύτερες αναμνήσεις από την περιοχή του Βορείου Έβρου.