ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

μετρανε τη ρυπανση στην αλεξανδρουπολη

Σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης εγκαταστάθηκε σήμερα στην περιοχή του Άβαντα στην Αλεξανδρούπολη από τη Νομαρχία Έβρου και την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης κ. Σπυρίδωνα Ραψομανίκη ο συγκεκριμένος σταθμός θα μετρά με τους δειγματολήπτες, οι οποίοι λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως, αιωρούμενα σωματίδια και αέρια, αλλά θα λαμβάνουν και πληροφορίες για τα μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής. «Στόχος είναι να βρούμε από πού προέρχεται η ρύπανση, αν έχετε ρύπανση σε αυτό το μέρος εδώ.» δήλωσε ο κ. Ραψομανίκης. Και συνέχισε «Και φυσικά μετράμε και τη ρύπανση της Αλεξανδρούπολης, αν υπάρχει, πόση ρύπανση έρχεται και από πού. Άρα υπάρχει ένας μετεωρολογικός σταθμός στην οροφή του και υπάρχει κι ένας δειγματολήπτης, κατά τα ευρωπαϊκά δεδομένα και κατά τους ευρωπαϊκούς νόμους, ο οποίος λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως. Τα φίλτρα και τα δείγματα που θα έρχονται από αυτόν τον δειγματολήπτη θα έρχονται στο εργαστήριό μας στην Ξάνθη, θα διαχωρίζονται σε 4 κομμάτια, θα πηγαίνουν για ανάλυση στο εξωτερικό, σε εργαστήριο της Αυστρίας, το οποίο είναι θεσμοθετημένο και νομιμοποιημένο κατά ISO να κάνει αυτές τις αναλύσεις και θα αναλύονται και στο εργαστήριό μας για να βλέπουμε τους λιπαντές που πιθανόν να ενοχλούν την περιοχή.»

Διδυμότειχο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Νομαρχίας Έβρου με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης θα γίνουν αναλύσεις στο έδαφος του πεδίου βολής «Ψηλός Στάλος» στην περιοχή του Διδυμοτείχου. Όπως τόνισε ο κ. Ραψομανίκης «Θα δούμε αν υπάρχει ρύπανση βαρέων μετάλλων από το πεδίο βολής ούτως ώστε να είμαστε σίγουροι τι υπάρχει εκεί και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Και αυτά τα δείγμα θα σταλούν στην Αυστρία, και στην Βρετανία στην προκειμένη περίπτωση. Θα γίνουν αναλύσεις και στο εργαστήριό μας για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία αν υπάρχει ρύπανση, τι είδους ρύπανση, αν είναι επικίνδυνη. Αν υπάρχει λίγη ρύπανση να ξέρουμε, να έχουμε ποσοτικοποιήσει τη ρύπανση για να μπορούμε πλέον να πούμε με αριθμούς και με δεδομένα στους κατοίκους της περιοχής αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.»
Ο κ. Κολχούρης από την πλευρά του υπογράμμισε «Θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος για να διαπιστωθεί το αν και κατά πόσο υπάρχουν βαρέα μέταλλα τα οποία επιβαρύνουν την ανθρώπινη υγεία, αλλά και ενδεχομένως αν υπάρχει απεμπλουτισμένο ουράνιο. Τα αποτελέσματα αυτά θα σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια και θα μας γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματά τους. Μόλις τα λάβουμε θα τα θέσουμε στη διάθεση του κόσμου το Έβρου.»