ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

αναγνωστης

Όσοι διαφωνούν με τις φυλακές δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι 200 άτομα θα μείνουν στην Ορεστιάδα.Έχετε άλλο τρόπο να φέρετε κύριοι κόσμο στην πόλη;Δεν έχετε. Αν είχατε θα μας τον είχατε πει ή θα τον είχατε εφαρμόσει όταν μπορούσατε. . . .Δεν μπορέσατε.Φυλακές λοιπόν εδώ!Εκτός αν φοβάστε ότι κάποιοοι πολύ κοντινοί θα μπουν μέσα και θα μαθευτεί.Τότε αλλάζει το θέμα.
Και είναι :
Πιστεύω το ότι αν μας απασχολεί να φέρουμε κόσμο στην πόλη είναι ένα άλλο θέμα το οποίο αξίζει από μόνο του να συζητηθεί και να κατατεθούν απόψεις. Είναι αντίστροφο να πούμε "ας κάνουμε φυλακές ... για να φέρουμε κόσμο" αντί του "τι μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε κόσμο;" Είναι δύο διαφορετικά θέματα που μπορεί να συγκλίνουν σε ένα και μόνο σκέλος ότι οι φυλακές θα μπορούσαν να είναι μια από τις προτάσεις, αλλά δεν είναι εξελικτικό το να πάμε αντίστροφα και ούτε είναι αυτό που καθιστά τη λύση των φυλακών τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος του πληθυσμού, όχι τουλάχιστον πριν τεθεί σαν πρόβλημα που μας ενδιαφέρει να βρούμε λύσεις και επιλογές !
Πριν το θέμα των φυλακών δεν άκουσα ποτέ κανέναν να κάνει προτάσεις και να τον ενδιαφέρει πως θα δώσει λύσεις για τον νέο κόσμο που δεν μπορεί να βρει δουλειά!! Μήπως ξαφνικά άρχισε να μας ενδιαφέρει τόσο πολύ και βρήκαμε και λόγο που απέναντί του, λόγω ευαισθησίας, δεν μπορεί κάποιος να αντιπαρατεθεί εύκολα;; Μου φαίνεται λιγάκι επιφανειακό όλο αυτό σαν λόγος στήριξης ενός εγχειρήματος τόσο πολυδιάστατου όσο η ίδρυση φυλακών!
alkioni

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή "alkioni"

Δεν ξέρω ούτε ποια είσαι, ούτε από που είσαι!
Δεν θέλω να πιστέψω ότι εθελοτυφλείς και ότι παριστάνεις την ανήξερη ή οτιδήποτε άλλο.
Έχω διαβάσει θέσεις και απόψεις σου κάποιες φορές και ομολογώ ότι σε έκρινα πολύ θετικά, με πολύ καλές θέσεις και απόψεις, κυρίως όμως σε έκρινα ότι γνωρίζεις πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.
Σήμερα όμως νομίζω ότι με διαψεύδεις και λυπάμαι πολύ!
Λες ότι κανείς μέχρι τώρα δεν είπε πως θα φέρουμε κόσμο στην πόλη μας!!!
Μα είναι δυνατόν να ξεχνάμε και να ξεχνάς το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Να ξεχνάμε ότι κάποιοι (δηλαδή βασικά ένας, δηλαδή ο Παπαϊωάννου και ας μην αρέσει σε κάποιους)φρόντισαν να έρθουν δυο τμήματα του ΔΠΘ στην πόλη μας και έχουν κάνει τόσα για να έρθουν άλλες 2 σχολές (τροφίμων και κτηνιατρική);
Δύο σχολές που σε πλήρη ανάπτυξη έπρεπε να έχουν 1500 φοιτητές(έτσι προβλέπεται) και που κάποιοι στη συνέχεια δεν φρόντισαν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα, να βοηθήσουν στη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων κλπ κλπ;
Να λοιπόν ένα μόνο πεδίο δόξης λαμπρό και όχι φυλακές με όλα τους τα καλά.
Οι υπουργοί δικαιοσύνης εδώ και χρόνια ψάχνουν πόλη - τόπο που θα δεχθεί να γίνουν φυλακές!
Δύο ερωτήματα για σένα "alkioni" αλλά και για όλους τους φίλους που είναι υπέρ της ίδρυσης των φυλακών στην Ορεστιάδα:
1.Γιατί δεν έγιναν οι φυλακές στο Διδ/χο όταν προτάθηκαν στον Δήμαρχο Παπατσαρούχα από το Δικηγορικό σύλλογο που μας ΑΓΑΠΑΕΙ πολύ αλλά τις πρότεινε πρώτα στο Διδυμότειχο;
2. Αν οι φυλακές ήταν καλό πράγμα για έναν τόπο ξέρεις που θα τις έστελναν οι υπουργοί δικαιοσύνης;
Εδώ βρε φίλοι μας παίρνουν την ιστορία μας(βλέπε ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ) και περιμένετε να μας δώσουν κάτι χρήσιμο;
ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ!!!
"Πυξίδα" Ορεστιάδα 12-04-2009

alkioni είπε...

Αγαπητέ φίλε,
Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψες λιγάκι ….
Έχω την αίσθηση ότι έκρινες την απάντησή μου ότι τάσσεται υπέρ της ίδρυσης των φυλακών. Νομίζω ότι από την παρούσα άποψή μου είναι η μόνη φορά που είμαι περισσότερο ξεκάθαρη ότι … δεν είμαι υπέρ με τις συγκεκριμένες κινήσεις διαχείρισης του θέματος! Και μάλιστα αντιπαρατίθεμαι σε ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα υπέρ της ίδρυσης των φυλακών ότι δηλαδή «θέλουμε φυλακές για να δώσουμε δουλειά και να φέρουμε κόσμο στην πόλη μας» Νομίζω μια προσεκτικότερη ανάγνωση της άποψής μου θα σε βρει σύμφωνο!
Το ότι αναφέρω στο ότι «Πριν το θέμα των φυλακών δεν άκουσα ποτέ κανέναν να κάνει προτάσεις και να τον ενδιαφέρει πως θα δώσει λύσεις για τον νέο κόσμο που δεν μπορεί να βρει δουλειά!!» εννοούσα την προσφορά εργασίας και την πρόσληψη προσωπικού. Σαφώς και τάσσομαι υπέρ όλων όσων κάνανε κινήσεις πραγματικά υπεροχής για τον τόπο μας και συνεχίζουν να κάνουν και να συμβάλλουν σε αυτόν Μάλιστα είμαι πάντοτε υπέρ στο ότι οι προσπάθειες και οι επιτυχίες αυτές πρέπει πάντα να προβάλλονται, όχι για προσωπική προβολή κανενός, αλλά γιατί αξίζει στους ανθρώπους αυτούς επειδή πραγματικά το έχουν επιτύχει και δεν παρέμειναν σε λόγια! Και κυρίως να μην προσάπτονται οι πράξεις ή τα αποτελέσματά πράξεων σε διαδόχους τους!
Είμαι υπέρ οποιασδήποτε κίνησης που αφορά το Πανεπιστήμιο και υπάρχει νομίζω μεγάλο πεδίο συζήτησης. Συζήτηση για το πώς μπορούμε να συγκεντρώσουμε σημαντικές δράσεις γύρω από το Πανεπιστήμιο ώστε να το ενδυναμώσουμε και να το ενισχύσουμε τόσο το ίδιο με νέες διεκδικήσεις όσο και με κινήσεις επέκτασης και προώθησής του, προβολής και αξιοποίησής του μέσα στα τοπικά μας πλαίσια!
Θεωρώ λοιπόν το θέμα των φυλακών πολυδιάστατο και νομίζω ότι αντιμετωπίζεται επιφανειακά και χωρίς σύνεση όταν τα επιχειρήματα που το στηρίζουν είναι το να δώσουμε δουλειά ή να φέρουμε κόσμο στην πόλη. Και επαναλαμβάνω ότι αν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ας κάνουμε συζητήσεις και ας αναζητήσουμε λύσεις για το πώς μπορούμε να φέρουμε τον κόσμο και όχι να το προβάλλουμε σαν επιχείρημα για να αρπάξουμε ευκαιρίες που μας προσφέρονται με αμφιλεγόμενα κίνητρα!
Συμπληρωματικά μπορείς να διαβάσεις http://www.alkioni.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή "alkioni"
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Ξεκαθαρίζεις σαφώς τη θέση σου σήμερα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και χαίρομαι για αυτά που πιστεύεις.
Δεν είχα προσέξει το σημείο για τις θέσεις εργασίας που εννοούσες (ενώ εγώ στάθηκα κυρίως στους φοιτητές. ΄Ομως αν το φιλοσοφήσεις καταλήγουμε στα ίδια επιθυμητά αποτελέσματα. (θέσεις εργασίας)
Πάντως και έτσι ακόμα να είναι! Ξέρεις πόσοι δουλεύουν στις 2 σχολές που εδρεύουν στην πόλη μας και πόσοι θα δούλευαν αν οι σχολές γίνονταν 4;
Δεν γνωρίζω επακριβώς, αλλά επιστήμονες ντόπιοι, εργαζόμενοι διάφορων ειδικοτήτων και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που συνδέονται με το πανεπιστήμιο , ενδυνάμωσαν τον κύκλο των εργασιών τους και αυτό είναι σοβαρότατο πλεονέκτημα.
Να θυμήσω ακόμα 14 θέσεις σχολικών φυλάκων, να θυμίσω τις θέσεις εργαζομένων στο κολυμβητήριο Ορεστιάδας ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ εδώ και 6 χρόνια (το είχαν και σε πρώτη προτεραιότητα στο προεκλογικό τους φυλλάδιο
Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι που ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ να σκεφτούν και να προσφέρουν για την Ορεστιάδα και τους Δημότες της. Όλα αυτά όχι σε λόγια και οράματα αλλά με χειροπιαστές αποδείξεις!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ!!!

"Πυξίδα" Ορεστιάδα 13-04-2009