ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

παμε για απεργια

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης, δεν χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις. Στην αντιλαϊκή πολιτική, στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας να απαντήσουμε με ΜΑΖΙΚΟ – ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
Εργαζόμενοι, οι αιτίες της κρίσης δεν βρίσκονται στην μια ή την άλλη διαχειριστική πολιτική, δεν βρίσκονται στο «νεοφιλελεύθερο μοντέλο», στον «καζινο-καπιταλισμό», στους μισθούς των «golden boys», όπως ισχυρίζονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας , στην αναρχία της παραγωγής, στην υπερσυσσώρευση κερδών, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτό ζούμε σήμερα, αυτό ζούνε οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Χιλιάδες απολύσεις, υψηλή ανεργία και φτώχεια.
Εργαζόμενοι, γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και μαζί με τον ταξικό συνδικαλισμό, μαζί με το ΠΑΜΕ, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας:
· Πλήρη – σταθερή εργασία. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
· Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ , κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ .
· Μέτρα για τη στήριξη των ανέργων.
· Μείωση των επιτοκίων για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια .
· Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων για χρέη στεγαστικών δανείων για την κύρια κατοικία.
· Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα.
· Δημόσια κοινωνική ασφάλιση υποχρεωτικά για όλους. Συνταξιοδότηση για τους άνδρες στα 60 και στα 55 για τις γυναίκες . Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο»
· Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία , Πρόνοια, Παιδεία. Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων.
· ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών.