Συστατικά
1 συκωταριά (1.000-1.200 γρ.)
καρδιές από 2 μαρούλια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο άνιθο
3 κ.σούπας ρύζι γλασέ
1/2 cup λάδι ελιάς
1 αυγό
λεμόνι χυμό
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
1.Πλένω και κόβω την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζω νερό στην κατσαρόλα, προσθέτω την συκωταριά και αφήνω να βράσει αργά.
2.Μετά από 2 ώρες προσθέτω τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει το φαγητό για 30΄ περίπου (μέχρι να βράσουν καλά και τα λαχανικά).
3.Χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτω 2 κ.σούπας νερό κρύο! Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά. Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω.
4.Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της μαμάς μου! Το φαγητό πρέπει να βράσει πολύ ώρα σε χαμηλή φωτιά και όχι πολλά νερά για να βγει χυλωμένο.
www.sintagespareas.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου