ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

κτηνοτροφοι φερων

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο την λήψη μέτρων για την στήριξη των κτηνοτρόφων του Δήμου Φερών Νομού Έβρου.
Στην αναφορά της η κ. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Νομό Έβρου κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, δημιούργησαν δύσκολες καταστάσεις επιβίωσης στον κτηνοτροφικό κόσμο του νομού και κυρίως στον Δήμο Φερών. Η κτηνοτροφία στη συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει χαρακτηριστικά καθαρά αγελαίας μορφής και για το λόγο αυτό η βιωσιμότητά της βασίζεται στους βοσκότοπους. Περισσότερα από 30.000 στρέμματα βοσκότοπων μέχρι και σήμερα παραμένουν πλημμυρισμένα οδηγώντας τους κτηνοτρόφους σε οικονομικό μαρασμό και αδιέξοδο, με τον προγραμματισμό αποθήκευσης ζωοτροφών να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους μέχρι και σήμερα.
Η οικονομική επιβάρυνση που επωμίζονται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, για την αγορά ζωοτροφών από το εμπόριο (που σημαίνει 3 ευρώ ανά αγελάδα και 0,55 λεπτά ανά αιγοπρόβατο), τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Στα βοσκοτόπια της περιοχής (όπου υπολογίζεται ότι καλύπτουν τις ανάγκες 3.000 αγελάδων και 8.000 αιγοπροβάτων) τα νερά που έχουν συσσωρευτεί σε αυτά, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών, δεν έχουν υποχωρήσει μέχρι και σήμερα. Σε συνάρτηση μάλιστα με το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής δεν έχουν λάβει ακόμη όλες τις επιδοτήσεις του 2009 που τους οφείλονται, έχει δημιουργηθεί μια κυριολεκτικά ασφυκτική κατάσταση, σε βάρος της ομαλής οικονομικής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας, με τα κόστη παραγωγής να είναι πλέον δυσβάσταχτα και μη ανταγωνιστικά και να οδηγούν αυτομάτως στην εξαθλίωση και συνάμα στην εξαφάνιση των κτηνοτρόφων σε μια πολύπαθη παραμεθόριο περιοχή.».
Με την αναφορά της η κ. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από την κα. Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά όσο το δυνατό γρηγορότερα οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Φερών, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν-εξισορροπήσουν τις ζημίες στην παραγωγή τους, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, για να επανέλθει η τοπική κοινωνία σε φυσιολογικούς ρυθμούς, καθώς επίσης και τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν, ώστε να ενεργοποιηθούν και να επισπευστούν οι διαδικασίες πληρωμής των οφειλόμενων επιδοτήσεων του 2009 προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής.