ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ανοιχτη πολη

Ο Αθλητισμός της Αλεξανδρούπολης, ήταν ο τομέας με τον οποίο τα μέλη της Πρωτοβουλίας «Ανοιχτή Πόλη», επέλεξαν να ασχοληθούν και να αναδείξουν τα προβλήματα, στην τελευταία τους εξόρμηση.
Ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας κ. Δημ. Πέτροβιτς συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ/πολης και αθλητικούς παράγοντες στο γήπεδο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» (πρώην Μαρακανα). «Αποδεδειγμένα ο αθλητισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές παροχές και ένας τομέας που πρέπει να αξιοποιεί ο κάθε Δήμος δείχνοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους δημότες μας», τόνισε ο κ. Πέτροβιτς και συμπλήρωσε, «μια απλή ματιά στους χώρους άθλησης της πόλης μας είναι αρκετή για να αναδείξει στην πραγματική του διάσταση το οξυμένο πρόβλημα της Αθλητικής υλικοτεχνικής υποδομής στην περιοχή μας».
Στη συνάντηση, από όλες τις πλευρές τονίσθηκε η ανάγκη παρεμβάσεων σε δυο κατευθύνσεις και ειδικότερα:
α) Στην βελτίωση και αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αλεξανδρούπολη και β) Στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και οργανωμένων χώρων άθλησης, που θα λύσουν τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες φυσικής άσκησης των αθλητών αλλά και των απλών συμπολιτών μας.
Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει και να προχωρήσει άμεσα η δημοτική αρχή, τονίσθηκε ότι, επιβάλλεται να στρέφονται σε τέσσερις άξονες προτεραιότητας. Ειδικότερα:
- Πρέπει να δοθεί άμεσα προτεραιότητα στην κατασκευή του «μπαλονιού» στο χώρο των γηπέδων ποδοσφαίρου του Εθνικού, καθώς τα αθλήματα κλειστού χώρου έχουν φτάσει σε οριακό σημείο επιβίωσής τους, μη έχοντας ικανοποιητικές ώρες ούτε για τα αγωνιστικά και αναπτυξιακά τους τμήματα, πολύ δε περισσότερο για τα τμήματα υποδομών τους, που είναι οι ακαδημίες.
- Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί επίσης και στις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων, ιδιαίτερα τώρα που μπήκαμε στην άνοιξη και γίνεται συχνότερη χρήση τους τόσο το πρωί, όσο και στις εξωσχολικές ώρες. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά αλλά και κλειστά γήπεδα αθλοπαιδιών σε σχολεία της πόλης μας που χρειάζονται διάφορες μικροεπισκευές. Παράλληλα, να ενισχυθεί ο φωτισμός των εξωτερικών γηπέδων, ώστε να είναι προσβάσιμα από τα παιδιά και το βράδυ.
- Συγχρόνως, πρέπει να ολοκληρωθεί το νέο κολυμβητήριο, με την παρατήρηση ότι, επιβάλλεται να δοθεί λύση και στο πρόβλημα της ανεπαρκούς πισίνας αρχαρίων, στην περίπτωση μη λειτουργίας του μικρού κολυμβητηρίου.
- Η ανακατασκευή της εσωτερικής διαδρομής άθλησης και περιπάτου, του πάρκου Εγνατία -που χρησιμοποιείται καθημερινά από κάθε ηλικίας συμπολίτες - είναι ένα άλλο έργο κοινωνικής προτεραιότητας , που θα πρέπει να απασχολήσει τη δημοτική αρχή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Χ. Καρυωτάκης, ο Έφορος στίβου κ. Θ. Κασαμπαλής, ο Γενικός Αρχηγός Ν. Παπαδόπουλος, ο Έφορος Ποδοσφαίρου Σ. Φλωρίδης, το μέλος της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης Μ. Δημητριάδης, καθώς και άλλοι αθλητικοί παράγοντες.