ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

πυργος - αλεξανδρουπολη

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Συνεχίζεται η παρελκυστική τακτική της Βουλγαρικής πλευράς γύρω από τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Το τελευταίο κρούσμα που καταδεικνύει τις προθέσεις των γειτόνων γύρω από το project αποκαλύφθηκε μετά από δηλώσεις αξιωματούχου της ρωσικής εταιρείας Transneft, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο Βούλγαρος μέτοχος για πάνω από ένα χρόνο καθυστερεί τις πληρωμές που οφείλει στην κοινή εταιρεία Trans Balkan Pipeline. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής εταιρείας που κατέχει μαζί με τις επίσης ρωσικές Rosneft και Gazpromneft το 51% του joint venture, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση καθώς οι Βούλγαροι μέτοχοι απέχουν από τις υποχρεώσεις τους για τη χρηματοδότηση της κοινής εταιρείας. Αυτή η στάση, οδηγεί στην πράξη σε «μπλοκάρισμα» των δραστηριοτήτων της εταιρείας και αδυναμία λήψης των απαραίτητων εταιρικών αποφάσεων, πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις φιλοξενούνται σε ρωσικό πρακτορείο ενεργειακών ειδήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η βουλγαρική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει από πέρυσι να αμφισβητεί το έργο και έχει δηλώσει ότι η τελική απόφαση για την υλοποίηση ή όχι του αγωγού θα εξαρτηθεί από την επικείμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου στον κόλπο του λιμανιού του Μπουργκάς.
Το ποσοστό των Βουλγάρων στον αγωγό, ήτοι 24,5%, είχε αρχικά μοιραστεί μεταξύ των δύο κρατικών ενεργειακών εταιρειών Bulgargaz και Technoexportstroy, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σύνολό του στην Technoexportstroy.
Το χρέος των Βούλγαρων μετόχων στην κοινή εταιρεία για το 2009 ανέρχεται σε 4,69 εκατ. ευρώ ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2010 το ποσό αυξήθηκε κατά 1,225 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του βουλγαρικού υπουργείου οικονομικών, έχουν γίνει δηλώσεις ότι η γειτονική χώρα θα πληρώσει όποτε μπορέσει το χρέος της.
Ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη έχει σχεδιαστεί προκειμένου να μεταφέρει τουλάχιστον 35 εκατ. τόνους ρωσικού πετρελαίου ετησίως από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς, στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να παρακάμπτονται τα στενά του Βοσπόρου.
www.capital.gr