ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

αγιος ευθυμιος

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής υποδέχεται την τίμια κάρα του ιερομάρτυρα Αγίου Ευθυμίου επισκόπου Σάρδεων του Ομολογητού, την οποία έφεραν μαζί τους το 1923 οι ξεριζωμένοι από τη Χηλή της Μαύρης Θάλασσας και ε-ναπέθεσαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό που έκτισαν προς τιμήν του στο Κερατσίνι του Πειραιά.
Το ιερό λείψανο, συνοδεύει ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου πανο-σιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Μαρής και θα τεθεί από το απόγευμα της Τρίτης 20 Απριλίου σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής, από τον οποίο θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία πανηγυ-ρίζει ο Ιερός Ναός.
Η επίσημη υποδοχή της τιμίας κάρας στη Νέα Χηλή θα γίνει την Τρίτη 20 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, παρουσία του σεβασμι-ωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, τοπικών αρχών και του πιστού λαού. Στη συνέχεια θα σχηματισθεί πομπή προς τον Ιερό Ναό, όπου θα αναπεμφθεί δέηση και δοξολογία, ενώ στις 8:30 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, θα τε-λούνται καθημερινά Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 7 το πρωί και Εσπερινός στις 6.30 μ.μ.
Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Απριλίου θα ψαλλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα γίνει λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και της τι-μίας κάρας του Αγίου Ευθυμίου στους δρόμους της Νέας Χηλής.
Η τίμια κάρα του Αγίου Ευθυμίου επισκόπου Σάρδεων θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής, ως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός οπότε και με ειδική τελετή και φροντίδα θα αναχωρή-σει για το Κερατσίνι.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.: 2551039743