ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

μικρογνωμικα

΄Ενα δάκρυ για τον Χαμίντ
Με ποιά λόγια να γράψει κανείς για τον άδικο θάνατο του εφήβου αφχανού Χαμίντ και για τον τραυματισμό της αδελφούλας του, που κινδυνεύει να χάσει το φως της; Δύο παιδιά, που με αιματηρές θυσίες των γονιών τους και με μύριους κινδύνους έφτασαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες για να ενσαρκώσουν το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή, Μπορεί άραγε να υπάρξει βάλσαμο για τον πόνο και τα δάκρυα της μητέρας τους και για την αγανάκτηση του πατέρα τους; Μήπως μπορούν να μας απαντήσουν τα "ορφανά" τρομοκρατικά χτυπήματα; Π.Κ.

Ο εθελοντισμός ενός δασκάλου
Κανένα μετάλλιο τιμής δεν θα ευχαριστήσει τον ΄Ελληνα δάσκαλο εθελοντή, που αφιέρωσε τη ζωή του για να μάθει γράμματα στα παιδιά της ορεσίβιας φυλής των Γκαλά, στα βάθη της Ασίας. Η μεγάλη χαρά του θα είναι, εάν οι Ταλιμπάν, που τον κράτησαν 7 μήνες αιχμάλωτο, εγγυηθούν την ελεύθερη παραμονή του και τη συνέχιση του εθελοντικού έργου του. Αυτός ο δάσκαλος θέλει πολλά να προσφέρει στους ειρηνικούς ανθρώπους της φυλής των Γκαλά που θεωρούνται απόγονοι του Μεγαλέξανδρου... Π.Κ.