ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

μουσικη

O Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης και ο Σύλλογος Κυρίων & Δίδων Αλεξ/πολης διοργανώνουν ρεσιτάλ μουσικής δωματίου του καταξιωμένου πιανίστα και καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νικης Νίκου Τασόπουλου, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 και ώρα 8:30 μ.μ. στο εντευκτήριο του Συλλόγου Κύριων & Δίδων Αλεξ/πολης (14ης Μαΐου 78).
Ο Νίκος Τασόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, άρχισε μαθήματα πιάνου με την Kαίτη Kόρτη-Σαραγιώτη και συνέχισε με τον Γεώργιο Θυμή, με τον οποίο πήρε δίπλωμα από το Kρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε επίσης τα πτυχία Αρμονίας (I. Δαμιανός), Aντίστιξης και Φούγκας (K. Nικήτας). Έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή σεμινάρια Πιάνου στο εξωτερικό, στο Ζάλτσμπουργκ και τα περισσότερα στην Ελβετία με τον Ρομπέρτο Ζίντον. Πήρε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Mηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του A.Π.Θ.
Δίδαξε Πιάνο και Αρμονία σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας. Είναι τακτικός καθηγητής πιά¬νου στο Κ.Ω.Θ., διδάσκει Πιάνο και Αρμονία στο Ωδείο "Φίλιππος Nάκας" και είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού. Έχει γράψει το βιβλίο Ανώτερης Θεωρίας της Mουσικής: “Αρμονία” (συνεργασία: Κ. Σιέμπης). Επίσης τα βιβλία: Πιάνο: “Κλίμακες, Aρπισμοί, Συγχορδίες” και “Πιάνο: Σύντομη Ιστορία και Χαρακτηριστικά, Μελέτη στο Σπίτι, Πεντάλ, Πρώτη Ανάγνωση, Συγκερασμός”. Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου. Έχει ασχοληθεί με ερμηνείες έργων Ελλήνων Συνθετών και έκανε πρώτες εκτελέσεις. Εκπονεί άρθρα, κάνει διαλέξεις και δίνει σεμινάρια.
Μερικές από τις πρόσφατες δραστηριότητές του (2008-09): ηχογράφηση της σονατίνας του Κ. Νικήτα, οργάνωση Διαγωνισμού με έργα Πιάνου Κατωτέρας και Μέσης Σχολής Ελλήνων Συνθετών σε συνεργασία με τα Ωδεία Συκεών και Νεάπολης Θεσσαλονίκης, συμμετοχή στο μήνα Ελλήνων Συνθετών Κ.Ω.Θ., Ημερίδα Πιάνου στη Σχολή Μουσικής της Open Art Λάρισας, ρεσιτάλ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη (Αρχ. Μουσείο), Σεμινάριο της 7ης Διεθνούς Θερινής Ιόνιας Ακαδημίας.
Στη συναυλία της Αλεξ/πολης μεταξύ άλλων θα ερμηνεύσει έργα των Beethoven, Chopin, Ravel, Kωνσταντινίδη και Nικήτα.