ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

νομαρχιακο συμβουλιο εβρου

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση των έργων οριστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στα αναχώματα του ποταμού Έβρου από τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου, εξέφρασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου στην τελευταία του συνεδρίαση.
Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να σταλεί ψήφισμα στους υπουργούς Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο οποίο θα περιγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση και θα ζητείται η άμεση χρηματοδότηση και έναρξη των έργων αποκατάστασης των αναχωμάτων.
«Θεωρώ ότι η κατάσταση στον τομέα της οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων δεν είναι καθόλου καλή. Είμαστε στα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, κι ακόμα δεν έχουν εξευρεθεί χρήματα για τις μεγάλες παρεμβάσεις αποκατάστασης των. Από πλευράς Νομαρχίας έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα με τα μηχανήματα μας σε προσωρινές παρεμβάσεις, για τις οποίες έχουμε χρεωθεί με 360.000 ευρώ, και ακόμη δεν έχουμε πάρει τίποτα. Η αγωνία μας είναι έντονη και φοβόμαστε ότι αν συμβεί κάποια έντονη βροχόπτωση τους
φθινοπωρινούς μήνες, τότε δεν θα προλάβουν να γίνουν τα έργα στα αναχώματα, όπως στο ωοειδές των 80.000 στρεμμάτων στον κάμπο της Ορεστιάδας και στο μεγάλο αγρόκτημα των Φερών. Αν συμβεί αυτό, τότε θα μιλάμε για μεγάλη καταστροφή στην οικονομία του Έβρου» είπε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε: «Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα για την κατάσταση την κυβέρνηση και ζητάμε να εξευρεθούν τώρα τα χρήματα, να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που είναι και αρμοδιότητά της, και να εγκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι εργολάβοι, πριν μας προλάβει ο χειμώνας. Θα στείλουμε επίσης επιστολή και στον Πρωθυπουργό και θα ζητάμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις στη συνάντηση που έγινε με τον εμπορικό κόσμο του Έβρου και αφορούσαν κάποιες ειδικές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες του νομού. Δυστυχώς υπήρξε μια ρύθμιση που αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδική ρύθμιση όμως για τη Δράμα»

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ: ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο απασχόλησε επίσης και η πορεία υλοποίησης-κατασκευής του κάθετου άξονα Εγνατίας Οδού Ορμένιο-Αρδάνιο. Ζητήθηκε να γίνει η κατασκευή του κάθετου άξονα στο τμήμα Αρδάνιο-Μάνδρα καθώς και η επίσπευση των έργων στο τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες.
«Ζητάμε όλα τα χρήματα του ΠΕΠ που είναι διαθέσιμα τώρα, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, να διατεθούν στο δρόμο αυτό για να ολοκληρωθεί καθώς επίσης να συντομευθεί και η κατασκευή του τμήματος από Μάνδρα μέχρι Διδυμότειχο. Είναι ανάγκη να γίνει κλειστός αυτοκινητόδρομος ο κάθετος άξονας και οι προδιαγραφές που υπάρχουν στο τμήμα από το Διδυμότειχο μέχρι την Ορεστιάδα και το Ορμένιο, να τεθούν και στο τμήμα από Αρδάνιο μέχρι το Διδυμότειχο» δήλωσε ο κ. Ζαμπουνίδης. «Παράλληλα πρέπει να προχωρήσει η εκβάθυνση του λιμένος Αλεξανδρούπολης και ο σύγχρονος εξοπλισμός του καθώς και ο περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης, γιατί χωρίς την αξιοποίηση του και χωρίς τη δημιουργία του κάθετου άξονα δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη στο νομό» πρόσθεσε.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ
Στην ίδια συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου συζητήθηκε και η δημιουργία Ειδικού Σχολείου στον Βόρειο Έβρο. «Υπήρξε μια υπουργική απόφαση από τον τότε υπουργό Παιδείας τον κ. Στυλιανίδη για τη χρηματοδότηση με 5 εκατ, ευρώ της κατασκευής ενός σχολείου 9.000 τετραγωνικών μέτρων που θα στέγαζε 80 παιδιά. Φυσικά ήταν αδύνατο να κατασκευασθεί τέτοιο κτίριο 9.000 τετραγωνικών μέτρων με 5 εκατ. ευρώ και τα οποία μάλιστα στην πορεία διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν. Για το ειδικό σχολείο είχα συνάντηση στην Αθήνα με την υπουργό Παιδείας την κ. Διαμαντοπούλου, όπως επαφές και συναντήσεις με την υπουργό, τον υφυπουργό και τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου είχε και ο έπαρχος κ. Αντωνιάδης. Αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε ένα λειτουργικό σχολείο με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες και με τη συνεργασία των γονέων και των δασκάλων και το οποίο θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές ενός σύγχρονου ειδικού σχολείου. Συντάξαμε μια μελέτη που προβλέπει την κατασκευή του σχολείου σε έκταση 2.600 τετραγωνικών μέτρων. Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες θα εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου και ενδεχομένως θα υπάρξει και η έγκριση του προϋπολογισμού του έργου. Υπάρχει δέσμευση της κυρίας υπουργού, ότι όσα χρήματα θα χρειαστούν για την κατασκευή του σχολείου θα δοθούν, με την προϋπόθεση ότι θα έχει εξασφαλιστεί και το κατάλληλο οικόπεδο, όπου καθοριστικό ρόλο θα έχει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου» είπε σχετικά ο Νομάρχης Έβρου.
Στη συνεδρίαση ψηφίστηκαν επίσης ομόφωνα:
-Η 1η τροποποίηση του Προγράμματος Έργων Οδοποιίας έτους 2010, που χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του δρόμου Ζώνη-Φυλάκιο 44
- Η 1η τροποποίηση του Προγράμματος, που χρηματοδοτείται από Τέλη Αδειών Μεταβίβασης Οχημάτων , έτους 2010
-Η εκμίσθωση του ακινήτου, (μη χρησιμοποιούμενο στρατιωτικό φυλάκιο) στο αγρόκτημα Ζώνης, με σκοπό να δημιουργηθεί χώρος τουριστικής προβολής και ενημέρωσης στον Βόρειο Έβρο
-Η ανασυγκρότηση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος
-Η έγκριση πρόσληψης δύο χειριστών μηχανημάτων έργων με ειδικότητα (χειριστών διαγραμμιστικού μηχανήματος) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης απασχόλησης για την διαγράμμιση του Οδικού Επαρχιακού Δικτύου του Νομού Έβρου
-Η ίδρυση «Βιβλιοθήκης Πολιτισμού» στον δήμο Ορεστιάδας μετά και την απόφαση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπολιτών να παραχωρήσει τη βιβλιοθήκη του στο Σύλλογο Απογόνων Καραγατσανιών.
Τέλος εκτός ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα η έγκριση ανάθεσης στον ΟΤΕ της σύνδεσης του νέου Τελωνείου Κυπρίνου-Ιβαήλογκραντ Βουλγαρίας στο Διαδίκτυο καθώς και η στήριξη στο ψήφισμα των Κυνηγετικών Συλλόγων Θράκης που αφορά το θέμα του κυνηγιού στο Δέλτα του Έβρου, ενόψει της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος, που θα ορίζει τις δραστηριότητες και χρήσεις στον συγκεκριμένο υγρότοπο.
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο παραβρέθηκε και η βουλευτής Έβρου κ. Ελένη Τσιαούση.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την αποκατάσταση εκείνου του έργου απο τις πλημμύρες του 2000 τόσο (δίπλα στο "φάρο" δε θα ενδιαφερθεί ΚΑΝΕΙΣ;
Δεν υπάρχει κανείς με μάτια και αυτιά σε αυτόν τον τόπο που τον λένε Αλεξανδρούπολη;
Περιμένω κύριοι μια απάντηση!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!