ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

κολυμβητηριο αλεξανδρουπολης

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιώργο Αλεξανδρή και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργου για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου. Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να υπογράφω σήμερα την εκτέλεση ενός ακόμη πολύ σημαντικού για την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας έργου. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κολυμβητηρίου. Όπως έχω επανειλημμένα τονίσει πιστεύω ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες το Κολυμβητήριο θα αποπερατωθεί μέχρι τον Οκτώβριο και θα είναι από τα ωραιότερα και τα καλύτερα Κολυμβητήρια της Ελλάδας. Εκτός από το εσωτερικό του που είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών και ο περιβάλλων χώρος, που ο αρχικός του προϋπολογισμός ανέρχονταν στο 1.700.000€, θα είναι ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας. Υπάρχει δε, και το συγκριτικό πλεονέκτημα στη γύρω περιοχή να ευδοκιμούν μικροσυστάδες από διάφορα δασοπονικά φυτά, που

θα αξιοποιηθούν στο έπακρον. Οι παρεμβάσεις, βέβαια, δε θα είναι μόνο αυτές, αλλά θα περιλαμβάνουν μια σειρά και από άλλες δράσεις, όπως τη δημιουργία χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων και τη γενική διαμόρφωση του χώρου, ώστε να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία του Κολυμβητήριου. Παράλληλα, ολοκληρώνεται και η διάνοιξη ενός καινούριου δρόμου για να καταστεί εύκολη και άμεση η πρόσβαση στο κολυμβητήριο. Και σε συνάρτηση με τους ποδηλατόδρομους τα παιδιά θα ξεκινάνε από το κέντρο της πόλης, θα φτάνουν στο κολυμβητήριο και θα επιστρέφουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Ο χρόνος περάτωσης του έργου είναι 6 μήνες, όπως, άλλωστε δεσμεύτηκε και η ανάδοχος εταιρεία, στην οποία έχω εμπιστοσύνη, καθώς πρόκειται για συμπολίτες μας, που υποσχέθηκαν ότι θα είναι συνεπείς με τα χρονοδιαγράμματα. Ευελπιστώ ότι μέχρι τον Οκτώβριο που θα έχουμε δώσει σε χρήση το Κολυμβητήριο, θα μπορέσουμε να έχουμε έτοιμο ένα μεγάλο κομμάτι του διαμορφωμένου περιβάλλοντος χώρου.
Έτσι, λοιπόν, προστίθεται ένα ακόμη έργο πνοής για την Αλεξανδρούπολη, που όπως και στα υπόλοιπα έτσι και σ’ αυτό πετύχαμε πολύ μεγάλη έκπτωση της τάξης του 53%. Η Αλεξανδρούπολη με τη δική της δυναμική και τις ανάγκες της χρειάζεται όλα αυτά τα καινούρια έργα υποδομών που εκτελούμε συνεχώς και με εντατικούς ρυθμούς.»