ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

γιαουρτωσαν τους τουρκους στη μασσαλια

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το ταξίδι ενός αντίγραφου αρχαίου ελληνικού πλοίου στη Μασσαλία, το οποίο παρουσιάζεται από την Άγκυρα ως δείγμα του «αρχαίου τουρκικού πολιτισμού» στα παράλια της Ιωνίας.

Εξαγριωμένα μέλη της αρμενικής κοινότητας της Μασσαλίας, εμπόδισαν το πλοίο να ελλιμενιστεί και αναγκαστικά αυτό αγκυροβόλησε μακριά από την πόλη.
Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο μουσείο της Μασσαλίας το κοινό αποδοκίμασε έντονα τον πρόξενο της Τουρκίας και το πλήρωμα του πλοίου, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «να φύγει το πλοίο της ντροπής».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα επεισόδια συμμετείχαν Έλληνες και Κύπριοι κάτοικοι της πόλης.

Το πλοίο, που ονομάστηκε «Κυβέλη» και επανδρώθηκε από Τούρκους ναυτικούς, ιστορικούς, αρχαιολόγους και άλλους επιστήμονες, υποτίθεται ότι αναπαριστά το ταξίδι των Ελλήνων κατοίκων της αρχαίας Φώκαιας, που βρισκόταν στα παράλια της Μικράς Ασίας, οι οποίοι πριν από 2.600 χρόνια ίδρυσαν την αποικία της Μασσαλίας με αρχηγό τον Πυθέα.

Το «συμβολικό» ταξίδι, που διήρκεσε 56 ημέρες, διοργανώθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων αφού το 2009 έχει χαρακτηριστεί ως «Χρονιά της Τουρκίας» στην Γαλλία. Η δε άφιξη του πλοίου σχεδιάστηκε ώστε να συμπέσει με την έναρξη των εορτασμών για την 320η επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης.



Η «Κυβέλη» έχει στόχο να φτάσει μέχρι το Παρίσι μέσω ποτάμιων οδών, και στη συνέχεια, μέσω του Δούναβη, να διασχίσει αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις και να βγει στην Μαύρη Θάλασσα, ώστε να καταλήξει στην Κωνσταντινούπολη το 2010, οπότε η πόλη θα κηρυχτεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το όλο εγχείρημα θεωρείται ως «απάντηση» στο ταξίδι ενός αντιγράφου του αρχαίου ελληνικού πλοίου «Αργώ», που έφτασε στα παράλια της Γεωργίας, όπου εικάζεται ότι βρισκόταν η μυθική Κολχίδα.

Τα μένεα πνέει ο τουρκικός Τύπος

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet δίνει μεγάλη έκταση στο θέμα, περιγράφοντας λεπτομερώς την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι Τούρκοι ναυτικοί και επιστήμονες στη Μασσαλία.

Όπως αναφέρει, το κλίμα ήταν τόσο κακό, ώστε τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας απέφυγαν ακόμη και να γευματίσουν κατά την διάρκεια διεξίωσης στο Μουσείο της πόλης, από φόβο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, μήπως τους… δηλητηριάσουν.



Ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει τα επεισόδια ως «ρατσιστικά» και αναφέρει ότι μέλη της γαλλικής ακροδεξιάς οργάνωσης Front National μοίραζαν προκηρύξεις με απαξιωτικό περιεχόμενο κατά την ομιλία του Τούρκου πρόξενου.

Στην άφιξη του πλοίου είχαν αντιδράσει έντονα και μέλη της ελληνικής κοινότητας της Μασσαλίας, ορισμένοι μάλιστα Έλληνες φοιτητές είχαν διανείμει και προκήρυξη στους δρόμους της πόλης, με την οποία υπενθύμιζαν στους Γάλλους πολίτες ότι δεν ήταν οι Τούρκοι αυτοί που ίδρυσαν την πόλη τους, ενώ αντίστοιχα φέιγ βολάν αρμενικών οργανώσεων τους καλούσαν να μην επιτρέψουν στην Τουρκία να διεκδικήσει ευρωπαϊκό «διαβατήριο» κλέβοντας τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.


www.zougla.gr