ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

κκε για παιδικους σταθμους

Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Αγώνας για Δημόσιους, Σύγχρονους, Δωρεάν, Παιδικούς Σταθμούς

Να καταργηθούν τα τροφεία ( δίδακτρα) στους Παιδικούς Σταθμούς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η εργατική λαϊκή οικογένεια περνά δύσκολες ώρες. Οι χαμηλοί μισθοί από τη μια , η ακρίβεια από την άλλη, η απειλή της ανεργίας , η ανασφάλεια των ελαστικών μορφών απασχόλησης , η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας κλπ, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων. Ιδιαίτερα για τους νέους γονείς η χαρά της απόκτησης ενός παιδιού μετατρέπεται σε ένα διαρκές άγχος για το μεγάλωμά του.
Γι’ αυτήν την άσχημη κατάσταση την κύρια ευθύνη φέρνει η πολιτική της Ε.Ε και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που με ευλάβεια την εφαρμόζουν. Είναι δε μια βαθιά ταξική πολιτική που στοχεύει να παραδώσει τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στους ιδιώτες.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση από το 2001 με απόφαση της Κυβέρνησης τότε του ΠΑΣΟΚ, το δίκτυο της προσχολικής αγωγής «παραδόθηκε», χωρίς τους ανάλογους πόρους, στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την συναίνεση βέβαια των Δημάρχων της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, και με τα παραπλανητικά επιχειρήματα περί «αποκέντρωσης»… Η συνέχεια είναι γνωστή και τη βιώνουν οι νέοι γονείς καθημερινά . Επιβολή τροφείων και συνεχείς οι αυξήσεις τους με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης από το κράτος , μεγάλες ελλείψεις σε αίθουσες και προσωπικό , διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό κλπ
Σήμερα 1 Σεπτέμβρη του 2009 στο Δήμο της Ορεστιάδας περίπου 200 νέα ζευγάρια θα στείλουν τα παιδιά τους σ’ έναν από τους 5 Παιδικούς Σταθμούς πληρώνοντας τροφεία το μήνα έως και 55 ευρώ. Και αυτοί είναι οι τυχεροί, γιατί υπάρχουν και άλλοι που αναγκάζονται να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς, βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη.
Και φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι όταν στο 2009 δυο Παιδικοί Σταθμοί της Ορεστιάδας ο 1ος και ο 4ος , για άλλη μια χρονιά , θα αναγκαστούν, επειδή δεν έχουν κτίριο, να φιλοξενήσουν τα παιδιά σε ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες, σε ισόγεια πολυκατοικιών, χωρίς αύλειους χώρους για λίγο παιχνίδι
Καλούμε τους νέους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με τη δράση και την ψήφο τους, να γυρίσουν την πλάτη τους στην πολιτική της Ε. Ε και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Να στηρίξουν τη θέση του ΚΚΕ για Παιδικούς Σταθμούς στην ευθύνη του Κράτους , Δημόσιους και Δωρεάν.

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:
• Η αγωγή και η φροντίδα των νηπίων και των βρεφών, να βρίσκεται στην ευθύνη του κράτους , χωρίς παρεμβάσεις ιδιωτών.
• Αποκλειστικά Κρατικούς Σύγχρονους Ασφαλείς και Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης βρεφών και Νηπίων.
• Κατάργηση των τροφείων και κάθε άλλου ποσού που πληρώνουν οι γονείς και κάλυψή όλων των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής στην Ορεστιάδα 2 νέων σύγχρονων Παιδικών Σταθμών, κατάλληλα εξοπλισμένων και προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών, για άνετη παραμονή , παιχνίδι, φαγητό και ξεκούραση.
• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό και μεταφορά των υπαρχόντων σταθμών στο κράτος.
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς. Προσλήψεις προσωπικού (Παιδαγωγούς – βοηθούς) ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Υ.Γ Την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη 2009
αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής
θα περιοδέψει στους Παιδικούς Σταθμούς
της Ορεστιάδας
1η Σεπτέμβρη 2009