ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

κτηνιατρειο χωρις κτηνιατρους. . .

Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Τελείως απογυμνωμένες από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό
οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του Βορείου Έβρου

Οι μεγάλες ελλείψεις σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που υπάρχουν στα κτηνιατρεία Ορεστιάδας , Διδυμοτείχου, Κυπρίνου και Δικαίων φανερώνουν περίτρανα ότι η κυβέρνηση στην ουσία έχει εγκαταλείψει τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας στην τύχη τους. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο Κτηνιατρείο των Δικαίων η θέση του κτηνιάτρου είναι κενή εδώ και δέκα χρόνια.
Το ελάχιστο προσωπικό με αυταπάρνηση προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, για να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους και να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών. Από τα πράγματα όμως αναγκάζεται να περιορίσει τις εργασίες του στις τελείως απαραίτητες και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια έκτακτη κατάσταση με την εμφάνιση κάποιας ζωονόσου.
Όσον αφορά το διασυνοριακό κτηνιατρικό κέντρο εξωτικών νοσημάτων που τα εγκαίνιά του έγιναν στην Ορεστιάδα πριν από 15 μήνες και για το οποίο δαπανήθηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, παραμένει ανενεργό γιατί δεν διορίστηκε ποτέ το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό … και εξοπλιστικά μέσα μεγάλης χρησιμότητας αλλά και μεγάλου κόστους « σκουριάζουν στις κούτες » αχρησιμοποίητα.
Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική τους συνειδητά χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζουν τις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, αφήνοντας ελεύθερο χώρο δράσης στον ιδιωτικό τομέα.
Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των τοπικών στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που δραστηριοποιούνται στη Νομαρχία , στους Δήμους, στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς, στηρίζουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και βάζουν πλάτες να περάσουν.
Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ, καλεί τους κτηνοτρόφους αλλά και όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να σταματήσουν με τη δράση και την ψήφο τους, να στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές . Να τιμωρήσουν τα κόμματα του δικομματισμού εγκαταλείποντάς τα. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να συμβάλλουν στην προσπάθειά του, για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, που θα διεκδικήσει την εξουσία , για να εφαρμόσει μια πολιτική, που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
20/8/2009