ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

1ο δημοτικο σχολειο αλεξανδρουπολης




Την ικανοποίησή του για το ρυθμό των εργασιών αποκατάστασης που εκτελούνται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης εξέφρασε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, που το επισκέφθηκε το πρωί συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Αγροτικού Τομέα - Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Αθανάσιο Κολχούρη.
Ο κ. Ζαμπουνίδης ενημερώθηκε από την προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών κι Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Έβρου κ. Χριστίνα Μαυράκη για την πορεία των εργασιών του έργου, το οποίο εκτελείται από τη Νομαρχία Έβρου κι έχει προϋπολογισμό 380.000 €. με σύμβαση 219.108 €.
«Κάνουμε μία πολύ σοβαρή παρέμβαση στο κτίριο, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Το κτίριο ήταν σε τραγική κατάσταση, οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν κανονικά, και στις 11 Σεπτεμβρίου, που θα γίνει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραδώσουμε εσωτερικά ένα ιδιαίτερα όμορφο και λειτουργικό σχολείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης.
Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν προσεκτική καθαίρεση των αποσαθρωμένων επιχρισμάτων, ώστε να μην καθαιρεθούν τα διακοσμητικά επιχρίσματα, και αντικατάσταση τους με νέα. Τα ανάγλυφα διάκοσμα θα συντηρηθούν και τα κατεστραμμένα τμήματα τους θα συμπληρωθούν με υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα υφιστάμενα.
Ακόμη οι εργασίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων από νέα ξύλινα κουφώματα στην απόχρωση του πράσινου σε ιδιαίτερα σκούρο τόνο. Τα κουφώματα έχουν ήδη παραγγελθεί και αναμένονται να τοποθετηθούν σε δυο περίπου μήνες, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.
Για τον εξωτερικό χρωματισμό του κτιρίου επιλέχθηκε η απόχρωση του πράσινου, του φύλλου της ελιάς, γιατί από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι η παλαιότερη στρώση ήταν της απόχρωσης του πράσινου, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία των όψεων θα είναι σε ανοιχτότερο τόνο.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εσωτερικός χρωματισμός του κτιρίου, αποκατάσταση των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και της κεντρικής θέρμανσης, ενώ θα συντηρηθούν και θα τριφτούν, όπου απαιτείται, τα δάπεδα.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπουνίδης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στατικής ενίσχυσης και αποκατάστασης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το 1ο σχολείο, προϋπολογισμού 120.000 € και με σύμβαση 80.109 €. Οι εργασίες, που ολοκληρώθηκαν πολύ νωρίτερα από την προβλεπόμενη περαίωση (04-11-2009), ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά, περιελάμβαναν ενίσχυση τριών υποστυλωμάτων του κτιρίου, αποκατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων, δαπέδων, επιχρισμάτων, και χρωματισμών.
Τέλος, ο κ. Ζαμπουνίδης εξέφρασε την πίστη του ότι θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν και τα έργα στην παλιά Ακαδημία. «Το έργο προχωράει με πολλούς περιορισμούς από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και πιστεύω ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί» τόνισε.