ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

αποφασεις νομαρχιακου συμβουλιου εβρου

Σημαντικές αποφάσεις για έργα και παρεμβάσεις στο νομό, πήρε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με την προεδρία του κ. Μιχάλη Πιτιακούδη.
Ειδικότερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα για τα ακόλουθα θέματα:
 Την ένταξη δύο έργων που αφορούν τη σχολική στέγη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στο ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:
 Την ανέγερση δημοτικού σχολείου στον Απαλό, ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των μαθητών του Απαλού. Πρόκειται για την κατασκευή διώροφου 12θεσιου σχολείου, συνολικού εμβαδού 2.256, 86 τ.μ. που περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα εστιάσεως, γραφεία, κοινόχρηστους χώρους και wc.
 Την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Γυμνάσιο της Άνθειας συνολικού εμβαδού 481 τ.μ. , ενδεικτικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου, ο οποίος θα είναι κατάλληλος για την διενέργεια σχολικών εκδηλώσεων και θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως κλειστό γυμναστήριο.
 Επίσης, στον ίδιο τομέα της σχολικής στέγης ψηφίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΚ, για το έργο «κατασκευή 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Αλεξανδρούπολη», ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, (πρόκειται για 12θεσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο).
 Ακόμη ψηφίστηκε και η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τον Δήμο Νέας Βύσσας για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, και τον Δήμο Τριγώνου για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Δικαίων, προϋπολογισμού 792.000 ευρώ. (Τα εν λόγω έργα θα κατασκευασθούν από τη Νομαρχία.)
Σημαντική παρέμβαση είναι και η έγκριση του φακέλου του έργου που αφορά την μελέτη αντικατάστασης και υπογειοποίησης αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου. Το έργο προτάθηκε από τον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη, η μελέτη θα γίνει από τη Νομαρχία με χρηματοδότηση ύψους 108.000 ευρώ, από τον τακτικό της προϋπολογισμό, και θα υλοποιηθεί από τον ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου. «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο πρώτης προτεραιότητας για τη Νομαρχία, που το οφείλαμε στους κατοίκους της περιοχής. Αφορά το υπόγειο δίκτυο άρδευσης του Ερυθροποτάμου για 60 γεωτρήσεις, η κατασκευή του οποίου θα συμβάλλει στην ορθολογικότερη χρήση του αρδευτικού νερού, στη δραστική μείωση της απώλειας του καθώς και στη μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων των αγροτών. Εμείς θα συντάξουμε τη μελέτη και θα καταθέσουμε το τεχνικό δελτίο για να ενταχθεί το έργο ύψους 5.500.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη Εθνικής υδατικής πολιτικής.
Ακόμη, το Νομαρχιακό Συμβούλιο συναίνεσε στην κατασκευή του έργου βελτίωσης της οδού που συνδέει την Εθνική Οδό με την Δαδιά, προϋπολογισμού 2.590.000 ευρώ. Ήδη έχει συνταχθεί η σχετική μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Έβρου και το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ.
Επίσης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Ορφέα, ως προς το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αναφέρεται στο έργο εκμετάλλευση αστρίων και χαλαζία έκτασης 199.162,50 τ. μ. στο Πρωτοκκλήσι.
Τέλος, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη δύο ακόμη προγραμματικών συμβάσεων με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για την εκτέλεση του έργου «ανακατασκευή αίθουσας - βελτίωση εγκαταστάσεων του Πνευματικού της Κέντρου» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, καθώς και με τον Δήμο Τριγώνου για την εκτέλεση του έργου «αναβάθμιση τοπικού οδικού δικτύου Σπηλαίου-Πενταλόφου» προϋπολογισμού 1.590.917 ευρώ. (Τα εν λόγω έργα θα κατασκευασθούν από τη Νομαρχία.)
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κατατέθηκε επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα 50 κατοίκων ιδιοκτητών αγροτεμαχίων συνολικής έκτασης 34 στρεμμάτων που βρίσκονται στην κτηματική περιοχή «Καλλιθέας - Νέας Χηλής», δίπλα στον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού με την Αλεξανδρούπολη. Οι κάτοικοι ζητάνε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης των εκτάσεων που χρησιμοποίησε η εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ για τις υποδομές της και να τους καταβάλλει το Δημόσιο τη νόμιμη αποζημίωση. Η επιστολή των κατοίκων θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.