ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

πινακοθηκη η παλια νομαρχια εβρου




Τη δημιουργία πινακοθήκης με έργα δημιουργών του Έβρου, εξήγγειλε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης εγκαινιάζοντας χθες το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη την έκθεση βυζαντινής ζωγραφικής του Θρακιώτη καλλιτέχνη Γιάννη Μητράκα.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπουνίδης η πινακοθήκη θα στεγάζεται στο κτίριο της «παλαιάς Νομαρχίας», τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο την στήριξη και προβολή του έργου των τοπικών καλλιτεχνών κι ευχήθηκε ο χώρος αυτός να γίνει τόπος δημιουργικής συνάντησης τους.
Μιλώντας για τον Γιάννη Μητράκα ο κ. Ζαμπουνίδης είπε ότι πρόκειται για έναν λαϊκό, αυτοδίδακτο ζωγράφο κι έναν σημαντικό για τη νεώτερη μας παράδοση Θρακιώτη καλλιτέχνη, με περισσότερα από 40 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στο χώρο της τέχνης.
«Με το έργο του, που ανοίγει νέους ορίζοντες στη βυζαντινή ζωγραφική και αγιογραφία, εκφράζει διαχρονικά τον πολιτισμό των Ελλήνων. Αντλεί τα θέματά του από τον αρχαίο, το βυζαντινό, αλλά και τον σημερινό πολιτισμό του κόσμου. Σε κάθε έργο του όμως υπάρχει η Θράκη, η γενέθλια γη του Προβατώνα, «ο ήλιος που γεννιέται μέσα από τη μεγάλη Θρακική πεδιάδα». Τον εμπνέει η απλότητα της ζωής, οι άνθρωποι της καθημερινότητας, ο Ορφέας, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι μεγάλοι αρχαίοι και βυζαντινοί σοφοί επιστήμονες, οι ιστορικές μορφές, οι άγιες μορφές.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης.
Για τον Θρακιώτη καλλιτέχνη μίλησε και ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη προσφορά του στη βυζαντινή ζωγραφική και τόνισε ότι ο Γιάννης Μητράκας «κουβαλάει μέσα του τη Θράκη».
Ο ζωγράφος ευχαρίστησε τον Νομάρχη για την πρωτοβουλία ίδρυσης πινακοθήκης, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή θα ενισχύσει τους τοπικούς δημιουργούς.