ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

φωτια σε παρκο κεραιων

Παραλίγο να σιγήσουν οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί την Παρασκευή στο κεντρικό και στο Βόρειο τμήμα του Έβρου. Η φωτιά που έβαλε αγρότης σε χωράφια έφτασε μέχρι το πάρκο κεραιών στο Πύθιο του Δήμου Διδυμοτείχου με αποτέλεσμα να καούν εξαρτήματα τηλεοπτικών σταθμών. Οι φλόγες που απείλησαν τη μαζική επικοινωνία δεν είναι οι πρώτες τα τελευταία χρόνια. Φωτιά είχε και πάλι ξεσπάσει στην περιοχή το καλοκαίρι του 2007 με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις ενός ραδιοφωνικού σταθμού και να υποστούν σοβαρές φθορές σχεδόν όλες οι υπόλοιπες.
Πριν 10 μέρες στους Πετράδες του ίδιου δήμου λίγο έλειψε να καούν δύο σπίτια από πυρκαγιά που ξεκίνησε και πάλι από χωράφια. Στο συγκεκριμένο περιστατικό οι ένοικοι είδαν τη φωτιά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με δικές τους προσπάθειες απομάκρυναν τον κίνδυνο μέχρι να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα.
Οι αγρότες που παραδέχονται ότι καίνε τα χωράφια τους προκειμένου να τα καλλιεργήσουν πιο εύκολα, υποστηρίζουν ότι παίρνουν πάντα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, για να μην συμβεί το κακό. Αποδείχτηκε όμως ότι κάποιοι δεν παίρνουν όλα τα μέτρα ή ότι απλά βάζουν τη φωτιά και εξαφανίζονται αδιαφορώντας για τις εξελίξεις.

Και οι φωτιές συνεχίστηκαν. . .
Τρεις κολώνες της ΔΕΗ κάηκαν, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες
την Κυριακή το απόγευμα και τη Δευτέρα το πρωί, το Διδυμότειχο, το Πραγγί και οι Πετράδες.