ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

χαρτοφυλακιο απαιτηση των εβριτων

Του Παναγιώτη Κουσίδη
e-mail: kousidp@yahoo.gr

΄Οσοι ασχολούνται με τα "κοινά", με την ευρύτερη έννοια του όρου, γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα ο "παραγοντισμός" διαδραμάτισε στο παρελθόν και συνεχίζει να διαδραματίζει σήμερα σημαντικό ρόλο. Και βέβαια ο παραγοντισμός ασκείται από πρόσωπα-παράγοντες της δημόσιας ζωής. Παράγοντας θα μπορούσε να είναι ένας αιρετός του συνδικαλισμού, ένας εκπρόσωπος των παραγωγικών και οικονομικών φορέων της περιοχής, ένας ιδιοκτήτης ή εκδότης ενός τοπικού μέσου ενημέρωσης, ένας αιρετός των Ο.Τ.Α. (δημοτικός ή νομαρχιακός), ένα υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος ή ένας εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, δηλαδή ένας τοπικός βουλευτής του νομού. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και ένας ισχυρός εκπρόσωπος της Εκκλησίας. ΄Ολοι αυτοί οι παράγοντες, με τα θετικά και αρνητικά τους, συνήθως προσφέρουν και θετικές υπηρεσίες στον τόπο τους και την περιοχή τους. Κορυφαίος όμως θεσμικός παράγοντας με τη μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα θεωρείται ένας βουλευτής, ό οποίος έχει τη δυνατότητα, εφόσον αναβαθμιστεί (υπουργοποιηθεί), να προσφέρει πολλές υπηρεσίες και πολλά έργα στην περιοχή του αλλά και αρκετές εξυπηρετήσεις στους συμπολίτες του, στους συμπατριώτες του και σε ψηφοφόρους του. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, έτσι λειτουργεί το σύστημα του παραγοντισμού στην Ελλάδα.
΄Ολοι μας γνωρίζουμε πόσο ωφελείται και επωφελείται ένας νομός, όταν κάποιος βουλευτής του αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα και υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Το γνωρίζουμε τόσο από το παρελθόν του νομού μας, όσο και από το παρόν των δύο άλλων νομών της Θράκης (Ροδόπης- Ξάνθης). Με το πνεύμα της ανάδειξης και ανάπτυξης του νομού μας και με το πνεύμα της ίσης μεταχείρισης όλων των νομών της Θράκης, θα επιχειρήσω να ασκήσω κριτική στον πρωθυπουργό της χώρας κ.Κ.Καραμανλή, διότι στέρησε τον νομό μας από ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο επί 6 συναπτά έτη. ΄Ηταν μια δυσμενής, άδικη και άνιση μεταχείριση του Νομού ΄Εβρου. ΄Ολοι γνωρίζουν την ιδεολογική ταυτότητα και σε ποιά παράταξη είμαι προσκείμενος. ΄Ολοι γνωρίζουν πόσο αυστηρή κριτική ασκώ στην κυβερνητική παράταξη και στον πρωθυπουργό. Δεν έχω, λοιπόν, καμιά πρόθεση και κανένα κίνητρο να υπεισέλθω στα ενδοπαραταξιακά και εσωκομματικά της Ν.Δ. Αλλά ως ένας Εβρίτης που ενδιαφέρομαι πρωτίστως για τα συμφέροντα του τόπου μου, θα εγκαλέσω τον πρωθυπουργό για την αγνόηση, τον παραμερισμό και τον παραγκωνισμό του.
Ο σοβαρότερος και κυριότερος λόγος αυτού του θεμιτού τοπικισμού μου είναι ότι το κυβερνητικό κόμμα στο Ν.΄Εβρου διαθέτει τρεις αξιόλογους, ικανούς και δραστήριους βουλευτές. Επικαλούμαι την επίσημη μαρτυρία τους ότι δεν τους έχω προσεγγίσει ποτέ για ρουσφετολογικούς ή για λόγους οικογενειακού ή προσωπικού συμφέροντος. Ούτε πρόκειται να το επιδιώξω, διότι δεν έχω κομματικό ή προσωπικό κίνητρο. Ούτε θέλω να εισάγω καινά δαιμόνια και διχόνοια στην κυβερνητική παράταξη. Αλλά θέλω με παρρησία, με ειλικρίνεια και με σεβασμό στον "αντίπαλο" να ομολογήσω ότι πρόκειται για τρεις εξαίρετους πολιτικούς άνδρες, μετριοπαθείς, διαλλακτικούς καιδιαλεκτικούς. Τρεις ικανότατους και επαρκέστατους πολιτικούς άνδρες που θα μπορούσαν με άνεση να ανταποκριθούν επάξια στο ρόλο ενός υπουργού ή υφυπουργού. Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να τους αξιοποιήσει σταδιακά ή ταυτόχρονα με κάποιο χαρτοφυλάκιο, χωρίς να δυσαρεστήσει κανέναν. Προτίμησε όμως ο πρωθυπουργός να δυσαρεστήσει αφενός και τους τρεις βουλευτές του και αφετέρου να δυσαρεστήσει όλους ανεξαίρετα τους κατοίκους του ακριτικού νομού μας. Εμείς οι Εβρίτες, ανεξαιρέτως κομματικής τοποθέτησης, θα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να επανορθώσει το λάθος του και να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος του νομού μας, αξιοποιώντας και τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του στον αμέσως επόμενο ανασχηματισμό, Είναι απαίτηση της λαϊκής βάσης του νομού ΄Εβρου.