ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

παιδια και λαχανικα

Πως μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά να εντάξουν στην διατροφή τους τα φρούτα και τα λαχανικά? 10 έξυπνοι τρόποι από την διαιτολόγο - φιατροφολόγο Βίκυ Πυρογιάννη όπως τους δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"
1)Φτιάξτε μια πολύχρωμη σαλάτα και προσθέστε λίγη κανέλα. Τα πολλά χρώματα αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά ενώ η κανέλα τους αρέσει
2)Ετοιμάστε έναν φρέσκο φυσικό χυμό. Επιμένετε να παίρνει μαζί του στο σχολείο 100% φυσικό χυμό ακόμη και συσκευασμένο
3)Ένα μπολ με γιαούρτι, φρούτα και μέλι είναι ένα πολύ καλό και θρεπτικό απογευματινό. Αν προσθέσετε και δημητριακά ολικής άλεσης γίνεται και ένα πολύ καλό βραδινό
4)"Κρύψτε" τα φρούτα μέσα σε ένα δροσιστικό ζελέ που αρέσει στα παιδιά
5)Ετοιμάστε ένα σπιτικό μιλκ σέικ με μια μπανάνα, ή άλλα φρούτα και ένα ποτήρι γάλα και λίγο τριμμένο πάγο. Αρέσει πολύ στα παιδιά και είναι ιδανικό για το καλοκαίρι
6)Φτιάξτε βραστά ή ψητά μήλα, αχλάδια ή κυδώνια και πασπαλίστε τα με κανέλα. Η γλυκιά τους γεύση τους αρέσει πάρα πολύ
7)Εμπλουτίστε τα φαγητά σας με λαχανικά για να τους δώσετε χρώμα και θρεπτικά συστατικά. Π.χ. κύβους με καρότο, κολοκυθάκια, πιπεριές ή μελιτζάνες στο κοκκινιστό
8)Φτιάξτε ένα πουρέ λαχανικών ως συνοδευτικό γεύματος. Βράστε πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια και περάστε τα στο μπλέντερ με μία κουταλιά του γλυκού μαργαρίνη. Τα παιδιά αγαπάνε τον πουρέ.
9)Βάλτε στα μακαρόνια που αρέσουν στα παιδιά σάλτσες λαχανικών. Για παράδειγμα στην σάλτσα ντομάτας βάλτε χρωματιστές πιπεριές, μελιτζάνες, καρότα κ.α.
10)Αν τα παιδιά αρνούνται να φάνε λαδερά δοκιμάστε τις χορτόπιτες όπως πρασόπιτα ή σκανακόπιτα χωρίς όμως πολύ λάδι.

http://www.seleo.gr