ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

διαδρομοι στις παραλιες

Διάδρομοι από ειδικό τάπητα διευκολύνουν από σήμερα την πρόσβαση στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, στην παραλία του ΕΟΤ, στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για ένα έργο κόστους 35.000 ευρώ, ελάχιστη προσφορά της Νομαρχίας Έβρου στα άτομα με αναπηρία, αλλά και στις μητέρες με μικρά παιδιά.
Οι δύο οριζόντιοι διάδρομοι, στην αρχή και τη μέση της οργανωμένης παραλίας του ΕΟΤ, οδηγούν στη θάλασσα και το παιχνίδι με τα κύματα, ενώ εντός των ημερών θα τοποθετηθεί και ένας κάθετος διάδρομος που θα ενώνει τους δύο άλλους. Στόχος της Νομαρχίας Έβρου, όπως δήλωσε ο Αντινομάρχης Υγείας – Πρόνοιας – Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Ιωαννάκης είναι να τοποθετηθούν αντίστοιχοι τάπητες και σε άλλες παραλίες του Έβρου, όπως η Κυανή Ακτή και τα Δίκελλα, κάτι όμως που θα υλοποιηθεί την ερχόμενη χρονιά.
Η Νομαρχία Έβρου βρίσκεται, επίσης, σε επικοινωνία με τη Νομαρχία Αχαΐας, όπου υλοποιείται ένα πιλοτικό πρόγραμμα πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, δοκιμάζεται φέτος στην Πάτρα, η αποτελεσματικότητα τηλεχειριζόμενων αμαξιδίων, ειδικά κατασκευασμένων, προς διευκόλυνση των συνανθρώπων μας, που οδηγούν κατευθείαν στο νερό παρακάμπτοντας τις δυσκολίες της ακτής, και εξετάζεται η μελλοντική εφαρμογή του στον Έβρο.