ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

κατεχομενη κυπρος, διαβαστε τι λενε οι τουρκοι

Ο Πρόεδρος Ταλάτ επισκέφθηκε τα χωριά Μουράταγα, Σανταλλάρ, Ατλιλάρ όπου οι Ρωμιοί σκότωσαν 126 Τουρκοκύπριους

Στις 14 Αυγούστου 1974 στα τρία αυτά χωριά οι Ρωμιοί σκότωσαν εν ψυχρώ 126 Τουρκοκύπριους χωρίς καμία διάκριση ηλικίας και φύλου.Οι συγγενείς των μαρτύρων της σφαγής που υποφέρουν εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια ζητούν την εκδίκαση των ρωμιών δολοφόνων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επισκέφθηκε τα χωριά Μουράταγα, Σανταλλάρ και Ατλιλάρ .
Ο Ταλάτ κατέθεσε στεφάνι στα μνημεία των πεσόντων και επισκέφθηκε τους μαζικούς τάφους των χωρικών που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ. Μεταξύ των νεκρών υπήρχαν μωρά 16 ημερών, γυναίκες και παππούδες 90 χρονών.Στο δημοτικό σχολείο Ατλιλάρ-Σανταλλάρ, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, ο Πρόεδρος Ταλάτ άκουσε τα παράπονα των χωρικών.Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ είπε πως μόνο με την εξασφάλιση μιας περιεκτικής λύσης θα καταστούν αδύνατες οι σφαγές και σημειώνοντας πως αναζητούν μια διαρκή επίλυση τόνισε το εξής:"Χρειαζόμαστε δυνατές εγγυήσεις".Ο Ταλάτ υποσχέθηκε βοήθεια στους χωρικούς που θέλουν να μεταφέρουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η μνήμη των πεσόντων θα τιμηθεί με διάφορες εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από αύριο όπως και η 35η επέτειος της δεύτερης φάσης της Ειρηνευτικής Επιχείρησης.

trt

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι τούρκοι μπήκαν στην κύπρο για να προστατεύσουν τους τουρκοκύπριους.
Εμείς γιατί δεν μπαίνουμε στα Σκόπια και στην Αλβανία;

Πολιτικοί, έξω.

Εμείς ειμαστε εδώ