ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

η αστυνομια κοντα στην εκκλησια


Σε εφημερίδες έχει γραφτεί ότι ο "συχνός εκκλησιασμός μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο πρόωρο θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα". Η εν λόγω έρευνα προέρχεται από το Κολέγιο Ιατρικής "Άλμπερτ Αϊνστάϊν" του εβραϊκού πανεπιστημίου Γιεσίβα της Νέας Υόρκης κι έγινε με την παρακολούθηση 90.000 γυναικών επί μία οκταετία. Επί τροχάδην, το όλο συμπέρασμα ήταν ότι οι συχνά εκκλησιαζόμενοι - οπότε και μετέχοντες των δρώμενων της Πίστεως (νηστείες, αποχή από αμαρτίες κτλ.) - έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.
Ο λόγος, βέβαια, του εκκλησιασμού μου στον Άγιο Μόδεστο, στα Αλώνια Σαμοθράκης, δεν είναι ο προαναφερόμενος, αλλά η φιλία που με συνδέει με τον συντοπίτη μου ιερέα, πατήρ Αθανάσιο Σουλτάτο, έναν νεαρό ιερέα που ήρθε στα Αλώνια και έσπειρε το καλό με την δράση του, για την οποία έχω γράψει στο παρελθόν.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατήρησα ότι μέσα στην Εκκλησία βρίσκονταν κι ο Αστυνόμος της Σαμοθράκης μαζί με έναν άλλο Αστυνομικό. Μόλις βγήκαν στο προαύλιο, άκουσα ότι το Αστυνομικό Τμήμα Σαμοθράκης προσέφερε παιχνίδια, βιβλία κι ένα ποδήλατο (ελαφρώς μεταχειρισμένο) για τα παιδάκια του Κατηχητικού. Αμέσως και μετά, και με την σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων, αποθανάτισα το γεγονός με την φωτογραφική μου μηχανή.
Ρωτώντας τον Αστυνόμο τον λόγο της παραπάνω
πράξης, μου τόνισε ότι το μοτίβο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι "Αστυνομία με Ανθρώπινο Πρόσωπο και Νόμιμη Δράση" και ότι η εν λόγω πράξη αναποκρίνεται στο ρόλο της Αστυνομίας με Ανθρώπινο Πρόσωπο. Πάντως, απ' ότι θυμάμαι, το εν λόγω σύνθημα - να το πω έτσι - το διάβασα και στο περίπτερο της Αστυνομίας στην Εμπορική Έκθεση της Αλεξανδρούπολης.
Πάντως, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Εκκλησιασμός κάνει καλό και στη ζωή μας (σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα) ... και στην δημοσιογραφία (που έτυχε να παραβρεθώ στην εν λόγω δωρεά της Αστυνομίας προς το Κατηχητικό και να κάνω ρεπορτάζ).

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ