ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

επισημανση - διορθωση

Οσον αφορά την ίδρυση "Βιβλιοθήκης Πολιτισμού" στην πόλη της Ν.Ορεστιάδας, που συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 31-7-2010, στην Αλεξ/πολη, πρέπει να αναφέρουμε πως η ιστορική βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως, ήταν και παραμένει στην ιδιοκτησία του.
Η ομόφωνη απόφαση του του Φ.Σ.Α αναφερεται στην οριστική μεταφορά της βιβλιοθήκης από τη Θεσ/νίκη όπου βρίσκεται και η έδρα του Συλλόγου, στην πόλη της Ν.Ορεστιάδας, (ως διάδοχος πόλη και αποκλειστική κληρονόμος της ιστορίας και του πολιτισμού της Αδριανούπολης επί ελληνικού εδάφους, σύμφωνα και με το ψήφισμα του 7ου παγκόσμιου Συνέδριου Θρακών), εφόσον τηρηθούν οι όροι και προϋποθέσεις που τέθηκαν από τη Γενική Συνέλευση και το ΔΣ για την ασφάλεια και την αναδειξη της βιβλιοθήκης.
Ο Σύλλογος απογόνων Καραγατσιανών-Αδριανουπολιτών "Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ" αγωνίζεται χρόνια τώρα σε πλήρη ταύτιση και συνεργασία με τον Φ.Σ.Α προκειμένου να ερθει το ανεκτίμητο αυτό κειμήλιο στην πόλη μας.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αναλάβει την ανακαίνιση του Ειρηνοδικείου Ορεστιάδας, όταν αυτό μεταφερθεί στο νέο Δικαστικό Μέγαρο και εφόσον παραχωρηθεί προς χρηση για τη στεγαση της βιβλιοθήκης. (Υπάρχει σχετική αλληλογραφία με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας).
Οι δύο Σύλλογοι , εντείνουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να υλοποιηθούν οι ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Δημοτικού όσο και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ορεστιάδας και να συμβάλλουμε
με την έλευση της Ιστορικής βιβλιοθήκης, στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Οσοι ενδιαφερονται μπορούν να γνωρίσουν την βιβλιοθήκη μέσα από την ιστοσελίδα της στο www.fsadrianoupoleos.gr
Νόρα Μοσχοφίδου
Γραμματέας του Συλλόγου απογόνων Καραγατσιανών -Αδριανουπολιτών &
Μέλος του Δ.Σ του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως.