ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

ερωτηση πολατιδη

Ερώτηση υπέβαλε προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κ. Μπατζελή, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την αναστολή από τη Ε.Ε. των επιδοτήσεων σε χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.
Οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως υιοθέτησαν τελικά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή προσθέτων κυρώσεων στις χώρες μέλη που δεν τιθασεύουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και έχουν υπερβολικό δημόσιο χρέος. «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συμφώνησαν για να επιβάλουν ένα νέο είδος οικονομικών κυρώσεων κατά των χωρών που δεν σέβονται τη δημοσιονομική πειθαρχία στον προϋπολογισμό τους, συμπεριλαμβανομένης και
της αναστολής των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε την Δευτέρα 12 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
Ανάμεσα στις κυρώσεις αυτές και η παρακράτηση-περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων (ενιαία ενίσχυση), που προορίζονται για τους αγρότες. Σύμφωνα με την υιοθετηθείσα πρόταση, στα κράτη μέλη της Κοινότητος που δεν τηρούν τους τροποποιημένους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητος (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία), δεν θα χορηγούνται από τις Βρυξέλλες μέσω του κοινοτικού προϋπολογισμού οι ετήσιες κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Τα εν λόγω κράτη μέλη θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν στους αγρότες από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς τις ενισχύσεις στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα θα παρακρατείται και ένα ποσό από τα κράτη μέλη, ως πρόστιμο, το οποίο δεν θα επιστρέφεται σε περίπτωση υποτροπής.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι καταστροφικό για την κλονισμένη οικονομία μας και θα αποτελέσει το τελειωτικό κτύπημα στην ελληνική γεωργία. Επειδή χιλιάδες οικογένειες αγροτών έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και μία τέτοια απόφαση θα τους οδηγήσει στην καταστροφή.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Ποια η θέση του Υπουργού στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.;
2. Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να διασφάλιση ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται τουλάχιστον μέχρι το 2013;

Αθήναι, 30 Ιουλίου 2010