ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Νεο κρουσμα εθνικιστικης βιας στην τουρκια

Αναστάτωση και στιγμές μεγάλης έντασης εκτυλιχτήκαν στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, στην Χαλκηδόνα, όταν ένας 35χρονος τύλιξε μια τουρκική σημαία στο κεφάλι ενός 24χρονου και φωνάζοντας ότι πρόκειται για ιεροκήρυκα που μοιράζει Ευαγγέλια, απείλησε να τον σκοτώσει με μαχαίρι που κρατούσε.

Αμέσως πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τον 35χρονο και προσπαθούσε να τον πείσει να αφήσει τον κρατούμενό του από τα χέρια.

Ένας ηλικιωμένος μάλιστα που κατάφερε να πλησιάσει τον δράστη για να του μιλήσει, δέχτηκε μια μαχαιριά που ευτυχώς ήταν επιφανειακή.

Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε αστυνομική δύναμη που ύστερα από αρκετά λεπτά «διαπραγματεύσεων» κατάφερε να σώσει τον 24χρονο και να συλλάβει τον δράστη.

Σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, ο 35χρονος φώναζε ότι ο 24χρονος μοίραζε Ευαγγέλια στην τουρκική γλώσσα και ότι είναι ιεροκήρυκας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι δύο άνδρες γνωρίζονταν.

Στην Τουρκία έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα ακραίου εθνικισμού με θρησκευτικό υπόβαθρο και είναι διάχυτη σε πολλούς ανθρώπους η πεποίθηση ότι οι ιεροκήρυκες οποιασδήποτε άλλης θρησκείας είναι εχθροί της Τουρκίας και αποσκοπούν στον διαμελισμό της χώρας.

Το εθνικιστικό κλίμα στην Τουρκία έχει υπογραμμιστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε καθολικό παπά στην Τραπεζούντα που πέθανε, σε έναν άλλο στην Σμύρνη που τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ στην πόλη Μαλάτια, τρεις ιεραπόστολοι Ευαγγελιστές σφαγιάστηκαν.

www.zougla.gr