ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

στα σχολεια του εβρου

Σε καλύτερη θέση, σε σχέση με άλλους νομούς, φαίνεται ότι βρίσκεται φέτος ο Έβρος, στο θέμα των σχολικών μονάδων που συρρικνώνονται κάθε χρόνο, κυρίως σε ακριτικές περιοχές. Το υπουργείο Παιδείας, σε κάθε περίπτωση τονίζει πως η συρρίκνωση οφείλεται στην έλλειψη μαθητών, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν κάθε χρόνο τις ελλείψεις των κονδυλίων. Φέτος, σε 33 δημοτικά σχολεία και 50 περίπου νηπιαγωγεία το κουδούνι δεν θα χτυπήσει. Στον Έβρο, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται πως θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία των σχολείων. Εκτός από το δημοτικό του Ελληνοχωρίου, οι μαθητές του οποίου θα μετακινηθούν σε σχολεία του Διδυμοτείχου μετά από αίτημα των γονιών, η εικόνα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μάλλον θετική.
Για το θέμα μίλησε στην «Γνώμη» ο Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και Νομαρχιακός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Νικολαϊδης «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απόφαση για τα σχολεία. Κατ’ αρχήν πρέπει να πούμε πως δεν κλείνουμε τα σχολεία εάν οι γονείς δεν συναινέσουν για τη μετακίνηση των μαθητών σε σχολικά κέντρα. Κλείνουν εξ’ ανάγκης τα σχολεία με υπερβολικά μικρό αριθμό μαθητών. Έχουμε περιπτώσεις σχολείων που με την επιθυμία των γονιών συγχωνεύονται σε σχολικά κέντρα ή σε μεγαλύτερα σχολεία σε πόλεις. Για παράδειγμα υπάρχει αίτημα από τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου του Ελληνοχωρίου να παιδιά τους να μετακινηθούν σε σχολεία του Διδυμοτείχου. Αυτό δεν θεωρείται κλείσιμο σχολείου. Επίσης πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν και αναβαθμίσεις σχολείων, όπως στο Ασπρονέρι όπου το σχολείο γίνεται 3θέσιο και στη Δόξα επίσης, Έτσι λοιπόν από τη μέχρι σήμερα εικόνα δεν μπορούμε να λέμε ότι κλείνουν σχολεία στο νομό μας. Για τα προβλήματα που κατά καιρούς δημιουργούνται από τη μείωση των μαθητών θα πρέπει να πούμε πως δεν είναι και παιδαγωγικά σωστό να έχουμε ένα δάσκαλο με ένα μαθητή. Δεν πρέπει να περάσει η εικόνα των λουκέτων που πιθανών να υπάρχει σε άλλες περιοχές της χώρα» σημείωσε ο ίδιος.
Τη δική του θέση για το θέμα δίνει στο Έθνος ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Μπράτης «Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί την έλλειψη διορισμών να την καλύψει με την κατάργηση θέσεων…» αντιδρούμε και έχουμε ζητήσει αύξηση των διορισμών έτσι ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα λειτουργικά κενά στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση έχει μειώσει για τη φετινή χρονιά τις δαπάνες για την Παιδεία στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 50 χρόνων (3,09% του ΑΕΠ).
Συντάκτης: Ιωάννα Παρασχάκη