ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

κηποθεατρο

Ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, όπως έχει μελοποιηθεί από το Θάνο Μικρούτσικο, το Γιάννη Σπανό, τη Μαρίζα Κωχ, το Δημήτρη Ζερβουδάκη και τους Ξέμπαρκους θα παρουσιάσει η μουσική Ομάδα «Νυχτερινή Κυβέρνηση» στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 (Κηποθέατρο Εγνατία ώρα 21. 00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).
Το ταξίδι - μια περιπλάνηση στις αγαπημένες θάλασσες του ποιητή με λόγια και τραγούδι - προσφέρει η Νομαρχία Έβρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τρένο του Πολιτισμού» δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να περιπλανηθεί «Στου Καββαδία τ’ ανοιχτά», όπως είναι και ο τίτλος της μουσικής παράστασης.
Η ομάδα «Νυχτερινή Κυβέρνηση», τα αντιμετωπίζει μουσικά με το σεβασμό που πρέπει, αλλά και την ανάγκη της να τα φέρει στη δική της σύγχρονη πραγματικότητα. «Ενορχηστρώνει» τα τραγούδια που αγαπούσαν σαν παιδιά και τα προσαρμόζει στο δικό της προσωπικό ύφος. Η παράσταση πλαισιώνεται με αναφορές στην πολυκύμαντη ζωή και τις περιπλανήσεις του ποιητή. Η σκληρή ζωή των ναυτικών, η γυναίκα, η μοίρα, η φυγή, η ενοχή, ο φόβος και φυσικά το ταξίδι γίνονται λόγος, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να περιπλανηθεί στις ανοιχτές θάλασσες της γης και στις ανοιχτές θάλασσες των σκέψεων του Νίκου Καββαδία.
Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Μάτσικας - Τραγούδι, κιθάρα - Εύη Μαυρίδου - Ενορχήστρωση, πιάνο, τραγούδι - Πέτρος Βασιλειάδης – Μπάσο - Μιρέλλα Πάχου-Φωκιαλή – Ακορντεόν - Βαγγέλης Καλημέρης – Τύμπανα -Νατάσσα Κρητικού – Αφήγηση - Μαίρη Καλδάρα - Επιμέλεια παράστασης, μελέτη, κείμενα.