ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

κκε για καθετο αξονα

Ανακοίνωση - καταγγελία
Φτάνει πια η κοροϊδία
Ένας δρόμος 100 περίπου χιλιομέτρων κατασκευάζεται 10 χρόνια
Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ, θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του νομού μας , ιδιαίτερα του Βορείου Έβρου, που βλέπουν εδώ και 10 χρόνια να κατασκευάζεται με ρυθμούς χελώνας ο κάθετος άξονας Ορμενίου – Ορεστιάδας – Αρδανίου .
Δέκα χρόνια, για ένα δρόμο που δεν ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, είναι πάρα πολλά. Και δυστυχώς όλα δείχνουν ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί ούτε και φέτος.
Την πρώτη ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, την ταλαιπωρία των οδηγών , τα εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα και τις δεκάδες ζωές που θρηνήσαμε, έχουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ, και του ΠΑΣΟΚ, που με την υποχρηματοδότηση του έργου, επιβάλουν τους αργούς ρυθμούς στην κατασκευή του.
Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των τοπικών στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ( Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι κλπ ), που εδώ και 10 χρόνια σιωπούν και αδιαμαρτύρητα αποδέχονται τις τραγικές επιλογές των κυβερνήσεων και της «Εγνατίας ΑΕ» και στο επίπεδο του σχεδιασμού και στο επίπεδο της κατασκευής.
Σήμερα απαιτείται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2009 ο κάθετος άξονας, για να ξεκινήσουν αμέσως μια σειρά από παρεμβάσεις που θα τον βελτιώσουν, γιατί δυστυχώς ο δρόμος αυτός δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, δεν είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές ( Κορνοφωλιά, Προβατώνα, Λύρα ) , δεν έχει διαχωριστικό προστατευτικό κυκλίδωμα , σε πολλά σημεία δεν έχει παράπλευρους δρόμους για τα αγροτικά μηχανήματα, δεν κατασκευάστηκαν ανισόπεδοι κόμβοι στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί , υπάρχουν αδικαιολόγητα πολλές στροφές και το οδόστρωμα είναι κακής ποιότητας.
Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ
καλεί τους κατοίκους της περιοχής μας, να μην συμβιβαστούν με τις επιλογές της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ και της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε» που ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και αγωνιστικά να διεκδικήσουν για το νομό μας σύγχρονες υποδομές, σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ασφαλή , με υψηλές προδιαγραφές και χωρίς τα χαράτσια των διοδίων.