ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

λαθρομεταναστες

Εκμεταλλευόμενοι τη χαμηλή στάθμη των νερών του ποταμού Εβρου, οι διακινητές λαθρομεταναστών «κάνουν πάρτι» στην περιοχή.
Ιρανοί, Ιρακινοί, Βούλγαροι, Αλβανοί, Σύριοι, Γεωργιανοί και άλλοι, χωρίς να εξαιρούνται και Ελληνες, «συνεργάζονται» με δουλεμπορικά κυκλώματα της Τουρκίας και μέσω του Εβρου ποταμού μεταφέρουν, από την απέναντι όχθη στην ελληνική, οικονομικούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά.
Τα μέτρα που λαμβάνονται από τη Συνοριοφυλακή και την Αστυνομία είναι μεν αυστηρά αλλά ο Εβρος διαθέτει δεκάδες περάσματα που είναι αφύλακτα, τα οποία τα ξέρουν οι δουλέμποροι και έτσι περνούν τους λαθρομετανάστες κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των διωκτικών Αρχών.
Συλλήψεις γίνονται από τον Εβρο και μέχρι τα όρια της Θεσσαλονίκης αλλά το κακό δεν μπορεί να καταπολεμηθεί στη ρίζα του, με αποτέλεσμα οι δουλέμποροι να κάνουν «χρυσές δουλειές», εκμεταλλευόμενοι την επιμονή και την προσδοκία εκατοντάδων ή και χιλιάδων οικονομικών μεταναστών να έρθουν στην Ελλάδα και από 'κει οι πιο πολλοί να κατορθώσουν, με τη βοήθεια άλλων δουλεμπόρων, να μεταβούν στην Κεντρική Ευρώπη.
Από τις ανακρίσεις που γίνονται, όταν συλλαμβάνονται δουλέμποροι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, προκύπτει ότι στο τουρκικό έδαφος υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός Ασιατών και Αφρικανών που περιμένουν να τους προωθήσουν οι Τούρκοι στο ελληνικό έδαφος, καταβάλλοντας χαράτσι που φτάνει ή ξεπερνά ακόμα και τα 1.000 δολάρια το άτομο.
Εκτός από τα ανατολικά σύνορά μας, λαθραίοι μπαίνουν και από τα νότια της Βουλγαρίας σε μικρότερο όμως αριθμό από αυτούς που προωθούν οι Τούρκοι και οι συλλήψεις την τελευταία τριετία δεν είναι καθόλου λίγες. Πάντως, φρουρούνται κάπως πιο σωστά τα βόρεια σύνορα της χώρας μας, τα οποία είναι πολύ μικρότερα σε έκταση από ό,τι αυτά του Εβρου.
Π. ΑΛΙΣΑΝΟΓΛΟΥ
Εφ. "Ελευθεροτυπία"