ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

"σφαζουν" το δπθ

Τρία χρόνια προγραμματισμού, μελετών, ζυμώσεων και ανακοινώσεων. Τρία χρόνια κατά τα οποία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έλαβε σημαντικότατες αποφάσεις για την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό, την περαιτέρω ανάπτυξή του. Όλα αυτά, βάσει συγκεκριμένης χρηματοδότησης φυσικά, που μέχρι πριν λίγες ημέρες, το Πρυτανικό Συμβούλιο, ήταν βέβαιο ότι είχε εξασφαλίσει μέσα από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Φαίνεται, όμως, πως εν μία νυκτί, το ποσό των 62 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα δοθεί στο Δημοκρίτειο, μειώθηκε σχεδόν στο μισό, φτάνοντας τα 35 εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας εμβρόντητη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η Πρυτανεία είναι αποφασισμένη να αντιδράσει για την εξέλιξη αυτή που «τινάζει στον αέρα το μεγαλύτερο μέρος του προγραμματισμού για τα επόμενα χρόνια», ενώ το θέμα θα φτάσει και στη Βουλή, με ερώτηση που θα καταθέσει ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.

Η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΔΠΘ στις 22 Ιουνίου, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:«Σε συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών στις 18 Ιουνίου 2009 με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σπύρο Ταλιαδούρο και την Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΠΘ κα Νίκη Γκοτσοπούλου, μας ανακοινώθηκε ότι μειώθηκε κατά 43% η χρηματοδότηση των υποδομών του ΔΠΘ από το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΣΠΑ, δηλαδή από 62 εκ. ευρώ σε 35 εκ. ευρώ. Το ύψος της χρηματοδότησης είχε συμφωνηθεί με τον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και είχε επιβεβαιωθεί από τον νυν Γραμματέα κ. Δημήτρη Σταμάτη, όπως επίσης και με τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, οι οποίοι είχαν προεγκρίνει τη συμφωνία. Δεν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε την ενέργεια περικοπής, η οποία μάλιστα έγινε σε σύσκεψη χωρίς τη συμμετοχή του ΔΠΘ. Η μείωση αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με τον μειωμένο κατά 30% περίπου αριθμό των φοιτητών που το ΥΠΕΠΘ λαμβάνει υπόψη του για την χρηματοδότηση του Τακτικού Προϋπολογισμού, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και του Τετραετή Προγραμματισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Όλοι θα πρέπει να θυμηθούν τη σημαία και την αποστολή του ακριτικού Πανεπιστημίου στο οποίο στηρίζεται η ανάπτυξη ης Θράκης σε μεγάλο βαθμό.Καλούμε σε πρώτη φάση τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και να αποκαταστήσει τις όποιες λανθασμένες αποφάσεις έχουν ληφθεί σχετικά με την χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου μας. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σύσσωμο θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα αποφασίσει στη Σύγκλητο τις περαιτέρω ενέργειες».
Συντάκτης: Kική Hπειρώτου
Εφ. "Η Γνώμη"