ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ταξιδευει το τρενο του πολιτισμου

Τρένο Πολιτισμού: Συναυλίες με τον Χρόνη Αηδονίδη σε Μεταξάδες και Ορεστιάδα

Συνεχίζει το καλοκαιρινό ταξίδι του στο χώρο της τέχνης το «Τρένο του Πολιτισμού» με «μηχανοδηγό» τη Νομαρχία Έβρου, ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη και μεταφέροντας πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε κάθε σταθμό δημιουργώντας με τις πλούσιες και ποιοτικές εκδηλώσεις του πολιτιστικό γεγονός για κάθε περιοχή.

ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ
Σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μεταξάδων με τη συμμετοχή του Χρόνη Αηδονίδη, στον οποίο είναι αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις
Θα τραγουδήσουν ο τιμώμενος καλλιτέχνης, ο Γιώργος Γιαρέλης, ο Χρήστος Κισσούδης και η Χορωδία Γυναικών Μεταξάδων, ενώ θα χορέψουν τα συγκροτήματα των συλλόγων Μεταξάδων, Γυναικών Μεταξάδων και Γυναικών Χιονάδων.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί cd του Συλλόγου Γυναικών Μεταξάδων στο οποίο έχουν καταγραφεί παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής των Μεταξάδων. Συμμετέχουν η ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Γιώργος Γιαρέλης, ο Χρήστος Κισσούδης, η Λίτσα Ουλιανούδη και ο Δημήτρης Μουζαμάνης
Το ιστορικό οδοιπορικό του Δήμου Μεταξάδων παρουσιάζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» κ. Απόστολος Ευφραιμίδης
ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Σήμερα στις 9.30 το βράδυ ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Τρένου του Πολιτισμού στην Ορεστιάδα, με συναυλία Ελληνικής Μουσικής, στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Συμμετέχουν η Ορχήστρα του Ωδείου «ΘΑΜΥΡΙΣ», και οι χορωδίες «Απόλλωνας» Ορεστιάδας και «Δίδυμα Τείχη» Διδυμοτείχου. Θα ακουσθούν συνθέσεις των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Πλέσσα, Κουγιουμτζή, Κόκοτου σε ενορχήστρωση-διεύθυνση Σωκράτη Τίρλα.
Αύριο Σάββατο 20 Ιουνίου και ώρα 21.00 στον πεζοδρόμο «Αποστολάκη» θα πραγματοποιηθεί συναυλία σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ορεστιάδας και με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων «Onoria» και «Black Rainbow»
Την Κυριακή 21 Ιουνίου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Ορεστιάδα περιλαμβάνει Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Πρόσωπα και Επαγγέλματα» από το φωτογραφικό αρχείο των Ζήση Κυριακίδη και Δημήτρη Γκεντσίδη (Αίθουσα Σιδηροδρομικού Σταθμού ,ώρα 20.00) και μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στον Χρόνη Αηδονίδη με τη συμμετοχή του τιμώμενου Εβρίτη καλλιτέχνη και των χορευτικών συγκροτημάτων των συλλόγων Γυναικών Βάλτου και Νεοχωρίου (Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο. Ώρα 21.00)