ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

εθελοντες

Ζητούνται εθελοντές για εθελοντική προσφορά !!!!
Θέμα: Εργάζομαι για έναν ζωντανό πολίτη και για μια ζωντανή πόλη.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης (ΣΕΑ) ζητά νέες και νέους για να επανδρώσουν το πρόγραμμα προσέλκυσης νέων υποστηρικτών της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς σε όλες τις μορφές.
Εάν σας ενδιαφέρει μια συναρπαστική απασχόληση που θα σας δώσει γνώσεις, εμπειρία και την ικανοποίηση της κοινωνικής προσφοράς, δηλώστε σήμερα κιόλας τη συμμετοχή σας !
Αν πάλι δεν σας ενδιαφέρει σας παρακαλούμε προωθήστε το μήνυμα σε κάποιον άλλο που πιστεύετε ότι θα τον ενδιέφερε.
Οι ομάδες των εκπροσώπων μας δραστηριοποιούνται σε όλα τα σημεία της πόλης και του Έβρου και συνεργάζονται με όλους τους φορείς.
Η απασχόληση δεν έχει ωράριο δεν έχει υποχρεώσεις δεν έχει αμοιβή.
Η διάρκεια του προγράμματος δεν έχει όρια, υπάρχει όμως η δυνατότητα συμμετοχής και σε προγράμματα με χρονική διάρκεια και συνέπια.
Μέσω της «εκπαίδευσης» που προσφέρουμε στους εκπροσώπους μας, θα ενημερωθείτε σε βάθος για τις δράσεις του ΣΕΑ και τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας μας, παράλληλα δε, θα μπορέσετε να αναπτύξετε τις επικοινωνιακές σας ικανότητες (προσέγγιση, επιχειρηματολογία, κ.λπ.).
Επιπλέον, μέσα από την εθελοντική εργασία αυτή έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και να προσφέρετε βοήθεια στον πάσχοντα συνάνθρωπο για το κοινό καλό.
(Η προϋπηρεσία σε παρόμοια θέση ή οργάνωση, δεν είναι απαραίτητη).
Eάν… είσαι ευαισθητοποιημένος /η για τα κοινωνικά ζητήματα,
Εαν… διαθέτεις άνεση στην επικοινωνία, ευγένεια, σεβασμό, και ικανότητα αυτόνομης εργασίας παράλληλα με ομαδικό πνεύμα…… τότε επικοινώνησε με το γραφείο του ΣΕΑ Αλεξανδρούπολης 2551020478 ή ηλεκ. ταχυδρομείο eaa1988@otenet.gr.

1 σχόλια:

ROKOS είπε...

Γιατί δεν πήγαμε στη χθεσινή διαμαρτυρία για τις φωτιές;

Δεν μας ενόχλησε ιδιαίτερα το συμβάν;

Γιατί οι πυρόπληκτοι επέδειξαν τέτοια "ψυχραιμία" μετά την ολοσχερή καταστροφή της οικίας τους;

Δεν τους ενόχλησε ιδιαίτερα το συμβάν;

Πλήρης απογοήτευση.. Αυτό που μετέφρασαν τα Μ.Μ.Ε. ως ψυχραιμία δεν ήταν άλλο από την πλήρη απογοήτευση. Έχουμε αποδεχτεί τη μοίρα μας, νιώθουμε ότι ό,τι και να κάνουμε δεν πρόκειται ν ' αλλάξει τίποτα και έχουμε μείνει με τον πόνο, παλεύοντας ο καθένας μόνος του, παραιτημένος των προσπαθειών.

ΔΕΝ υπάρχει πλέον άνθρωπος ευνοημένος από την παρούσα κοινωνική κατάσταση. Αυτοί που έχουμε πρόβλημα με τον τρόπο ζωής, αυτοί που αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση όχι του γούστου μας, αυτοί που ασφυκτιούμε, που αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο έτσι, είμαστε ΟΛΟΙ.

Μένοντας κλεισμένοι στον εαυτό μας, μόνοι μας, αισθανόμαστε ασήμαντοι. Σαν μονάδα αισθανόμαστε μικροί και ανίκανοι να φέρουμε το όποιο αποτέλεσμα. Ο φόβος του καθενός μας για το μάταιο της όποιας προπάθειας έγκειται στο γεγονός ότι αισθανόμαστε μόνοι μας. Δονκιχωτισμός θεωρείται η όποια διαμαρτυρία, "φωνή βοώντος εν τη ερήμω", και είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος που ο καθένας μας δεν την κάνει.



ΟΛΑ εξαρτώνται από τον κοινό θνητό, η δύναμη βρίσκεται στη μονάδα, ανεβάζει-κατεβάζει κυβερνήσεις ο καθένας από μας, αφού το πλήθος... αποτελείται από μονάδες.

Για την αναστροφή της τρέχουσας κατάστασης, χρειάζεται ΜΟΝΟ η μάζωξη των μονάδων.


Εκτός από τον απλό κόσμο που υποφέρει αποκομμένος από το σύστημα έχουμε και ενεργούς πολίτες που, επειδή "ανήκουν" κάπου, μπορούν να διαμαρτύρονται, είναι παρόντες, προσπαθούν. Και ενώ είμαστε πάρα πολλοί, είμαστε τόσο διάσπαρτοι που δεν φαινόμαστε. Άλλοι είναι μέλη περιβαλλοντικων οργανώσεων, άλλοι αντιπολεμικών οργανώσεων, ακόμα και αυτοί που κάνουν ποδηλατοπορείες, όλοι όσοι πρσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες (πυροφύλαξη, καθαρισμό παραλιών κλπ), όλοι μας πολεμάμε κοινό εχθρό: Έγινε δυσβάστακτο το να ζεις.

Αν ενωθούμε όλοι εμείς που ανήκουμε κάπου θα είμαστε πολλοί. Αν δούνε ποσο πολλοί είμαστε και αυτοί που παλεύουν μόνοι τους θα ενωθούν. Αν ενωθούν θα είμαστε ΟΛΟΙ.