ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

βραβειο μεταφρασης μαριος πλωριτης

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας θα απονείμει το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ 2009 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 και ώρα 8 μ.μ. στο «Από Μηχανής Θέατρο» (Ακάδημου 13, Μεταξουργείο).

Το πρόγραμμα της Απονομής περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους διοργανωτές (Άκης Τσονίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ και Ελένη Ζέρβα, διευθύντρια του Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ.), την εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Σάββα Πατσαλίδη και ανάγνωση αποσπασμάτων από τις μεταφράσεις της βραχείας λίστας από τους ηθοποιούς: Νίκο Γιαλελή και Σοφιάνα Θεοφάνους. Την ανάγνωση αποσπασμάτων και την απονομή του βραβείου προλογίζουν αντίστοιχα τα Μέλη της Επιτροπής Μαρία Ευσταθιάδη και Ξένια Καλογεροπούλου. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση στους χώρους του θεάτρου.

· Υπενθυμίζεται ότι φέτος είναι η δεύτερη χρονιά διοργάνωσης για το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ και αφορά στη θεατρική περίοδο Σεπτέμβριος 2007 - Αύγουστος 2008. Η βραχεία λίστα των υποψηφίων για φέτος είναι η εξής: Βαροπούλου Ελένη, Φιλοκτήτης του Heiner Muller (Ελληνικό Φεστιβάλ, σκην. Ματτίας Λάνγκχοφ), Δεπάστας Γεώργιος, Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης του Odon von Horvath (Εθνικό Θέατρο, σκην. Γ. Χουβαρδάς), Πασχάλης Στρατής, Συρανό ντε Μπερζεράκ του Edmond Rostand (ΚΘΒΕ, σκην. Εύης Γαβριηλίδης), Χατζηεμμανουήλ Μαρία, Νυκτόβια Ζώα του Juan Mayorga (Θίασος Συν-Θήκη, σκην. Κωστής Καπελώνης), Χατζόπουλος Νίκος, Τρικυμία του Shakespeare (Εθνικό Θέατρο, σκην. Νίκος Χατζόπουλος). Το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και η επιτροπή αποτελείται από τους: Σάββας Πατσαλίδης (πρόεδρος), Βίκτωρ Αρδίττης, Μαρία Ευσταθιάδη, Ξένια Καλογεροπούλου, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

Οργάνωση: Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
(2552028280, http://www.dionysos-net.gr/)
- Με την οργανωτική υποστήριξη του Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης - Λογοτεχνία και Επιστήμες του Ανθρώπου (2103639520, http://www.ekemel.gr/)
- Με την αρωγή της Εταιρίας Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) (2105231131, http://www.syn-epi.com/)
Μέγας Χορηγός: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ