ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

τρενο πολιτισμου

Με τιμώμενο «επιβάτη» τον κορυφαίο Θρακιώτη παραδοσιακό τραγουδιστή Χρόνη Αηδονίδη, ξεκινά το δεύτερο καλοκαιρινό ταξίδι του στο χώρο της τέχνης το «Τρένο του Πολιτισμού» με «μηχανοδηγό» τη Νομαρχία Έβρου.
Το Τρένο του Πολιτισμού θα ταξιδεύει από πόλη σε πόλη μεταφέροντας πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε κάθε σταθμό, δημιουργώντας με τις πλούσιες και ποιοτικές εκδηλώσεις του πολιτιστικό γεγονός για κάθε περιοχή.
«Σας καλούμε στο δεύτερο ταξίδι του τρένου του πολιτισμού. Ένα ταξίδι που έχει για προορισμό τον κόσμο της δημιουργίας, της παράδοσης, της μουσικής, του θεάτρου, της ζωγραφικής της φωτογραφίας, της τέχνης.
Για εμάς το τρένο δεν είναι απλά τρία πολύχρωμα βαγόνια που φιλοξενούν εκδηλώσεις. Είναι ένα όχημα πολιτισμού που μπορεί να ταξιδέψει σε όλο το νομό, να φτάσει σε κάθε γωνιά του τόπου μας και να μεταφέρει σ’ αυτούς το ιδιαίτερο φορτίο του» είπε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις που θα μεταφέρει το «Τρένο του Πολιτισμού» και στους 13 δήμους του νομού.
Έτος Χρόνη Αηδονίδη
Πρώτος σταθμός είναι το Διδυμότειχο την Κυριακή 14 Ιουνίου και στον οποίο θα γίνει η υποδοχή του τρένου και η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον Χρόνη Αηδονίδη, και περιλαμβάνουν ημερίδα για τη συμβολή του καταξιωμένου καλλιτέχνη και την πολύχρονη προσφορά του στην έρευνα, τη διάσωση και διάδοση του θρακιώτικου τραγουδιού, έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή και το έργο του, ντοκιμαντέρ για τη ζωή του που θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΤ3 και συναυλία στην πλατεία της ακριτικής πόλης.
«Ξεκινάμε το ταξίδι του τρένου από το Διδυμότειχο που είναι ο τόπος καταγωγής του Χρόνη Αηδονίδη. Θα τον απολαύσουμε στην μεγάλη συναυλία του στην πλατεία Διδυμοτείχου την Κυριακή 14 Ιουνίου και στις δύο συναυλίες που θα γίνουν στους Δήμους Ορεστιάδας και Μεταξάδων. Το 2009 τιμούμε τον Χρόνη Αηδονίδη και γιορτάζουμε τα 80 χρόνια του. Για εμάς τους Θρακιώτες δεν είναι μόνο εξαιρετικός ερμηνευτής αλλά και ο άνθρωπος που ταξίδεψε την παράδοσή μας σε όλη την Ελλάδα και πέρα από αυτήν, την έκανε ζωντανό στοιχείο της σύγχρονης ζωής και με τη μελωδική φωνή και ερμηνεία του ανέδειξε τον πλούτο και το λυρισμό της.» τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Από την πλευρά του ο Χρόνης Αηδονίδης ευχαρίστησε τη Νομαρχία Έβρου και τον Νομάρχη κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη για την πρωτοβουλία οργάνωσης των εκδηλώσεων προς τιμήν του. «Είναι μεγάλη η χαρά που αισθάνομαι, η τιμή και η συγκίνηση για τις εκδηλώσεις αυτές. Με τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ για τη ζωή μου, που θα γίνει από τη Νομαρχία σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, πραγματοποιείται ένα όνειρό μου. Σ’ αυτό θα καταθέσω όλη την 60χρονη πορεία μου στο θρακιώτικο τραγούδι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αηδονίδης.