ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

φερες

4/4/2009: Μια ημέρα πριν, στις Φέρες, ο εορτασμός
της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.


Οι μικροί μαθητές του Δήμου Φερών δεν πτοήθηκαν από το βροχερό πρωινό της Πέμπτης και ξεκίνησαν με τον χαρακτηριστικό ενθουσιασμό της ηλικίας τους την εκδρομή τους στο Δέλτα του Έβρου.
Αφορμή της εξόρμησης η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος .
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Φερών, που κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, αφιερώνει τη δράση της στη διάδοση της ιδέας ότι το περιβάλλον όπου ζούμε είναι η ίδια μας η ζωή και ως τέτοιο πρέπει να το φροντίζουμε και να το προστατεύουμε!
Οι συνοδοί του Τουριστικού Κέντρου με κιάλια και πλούσιο έντυπο υλικό βοήθησαν τα παιδιά στην παρατήρηση πουλιών ενημερώνοντας τα συγχρόνως για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είχε σαν κύριο μέλημα της, μέσα από την άμεση επαφή των παιδιών με τη φύση, να ευαισθητοποιηθούν έτσι ώστε να γίνουν οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, σύμμαχοι του περιβάλλοντος.
Η γνώση και η οικολογική συνείδηση αποκτάται από μια διαδικασία δια βίου μάθησης, η παιδική ηλικία όμως είναι η καταλληλότερη και σ΄ αυτήν επενδύουμε όλοι μας.