ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

εθεσε θεμα μειονοτητας στη θρακη

Θέμα προβλημάτων της μειονότητας στη Θράκη έθεσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

O Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Ζήτησε επίσης «αμοιβαιότητα» σε ό,τι αφορά το θέμα του πρόσθετου πρωτοκόλλου Ε.Ε. - Τουρκίας με άνοιγμα του αεροδρομίου Ερτζάν στην Κύπρο.

«Αμοιβαιότητα και συμψηφισμοί σε αυτά τα θέματα δεν νοούνται στην εποχή μας. Πολύ περισσότερο όταν γίνονται συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα», απάντησε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «ο κ. Ερντογάν γνωρίζει καλά ότι ο σεβασμός των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πρώτα και κύρια υποχρέωση της Τουρκίας έναντι των πολιτών της».

Η υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι περήφανη για την πολιτική που ακολουθεί» στη Θράκη και ότι «οι Μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι Ελληνες πολίτες και είναι περήφανοι γι' αυτό».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι το θέμα της Χάλκης «μπορεί να συζητηθεί». Στη συνέχεια όμως αναρωτήθηκε «τι κάνει η άλλη πλευρά;»: «Τίποτα, δεν ανέχονται ούτε τη λέξη Τούρκος στη Δυτική Θράκη», απάντησε. Επανέφερε, επίσης, το ζήτημα αναγνώρισης του μουφτή.

«Τα έχω πει και στην κυρία Ντόρα και στον κύριο Κώστα. Δεν μπορούν όμως να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Λένε απλώς θα το δούμε. Αλλά εκεί φοβούνται πολύ την πίεση των μέσων ενημέρωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις σε ανάλογο πνεύμα έκανε και ο επικεφαλής των διαπραγματευτών με την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος υποστήριξε ότι το θέμα της Χάλκης, το οποίο αποσυνέδεσε από το Κυπριακό, δεν αφορά την Ε.Ε.

www.naftemporiki.gr