ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

επιτελους ελληνοφωνα καναλια στον ορεινο ογκο της θρακης

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ
Με δωρεάν αποκωδικοποιητές, μέσω ΟΤΕ και Hellas Sat θα βλέπει όλος ο ορεινός όγκος της Θράκης ελληνόφωνα κανάλια
Εκεί βασιλεύουν τα δορυφορικά κάτοπτρα προσανατολισμένα στους τουρκικούς δορυφόρους, ενώ οι κάτοικοι διψούν για την δημόσια καιτην ιδιωτική ελληνική τηλεόραση, γεγονός που το έχουν εκφράσει και με επιστολές και συλλογή μαζικά υπογραφών
Η ανακοίνωση γίνεται από τα χείλη του υπουργού Μεταφορών κι Επικοινωνών που είδε το θέμα της ελληνόφωνης τηλεόρασης ζεστά και βρήκε λύση και για τα ιδιωτικά κανάλια να μπορούν να εκπέμπουν μέσω δορυφόρου στον ορεινό όγκο. Τον ακούν οι λιγοστοί κάτοικοι καφενείου με αρκετούς νεολαίους στην Χλόη, εκεί στο τέρμα Θεού και δεν το πιστεύουν. Όνειρό τους να δουν τηλεόραση αλλά και να ζήσουν το γρήγορο ίντερνετ. Όλα αυτά που ακούγονται αρκετά δύσπιστα στα αυτιά τους, τους χαροποιούν. Το καφενείο μπορεί νάναι παραδοσιακό με πλάκες από πέτρα αντί για κεραμίδια για να αντιμετωπίζει τον βαρύ χειμώνα, αλλά στο εσωτερικό του έχει μια τεράστια τηλεόραση πλάσμα. Λειτουργεί και σαν μικρό μπακάλικο και αναψυκτήριο. Εκεί ανταμώνουν οι άνθρωποι.
Η υποδοχή του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη ζεστή κι εγκάρδια. «Υπουργέ να μας δείτε κι εμάς λίγο», αρχίζουν τα παράπονα που γίνονται με τέχνη. Σπεύδουν όλοι να τον καλωσορίσουν στο χωριό. Η παρουσία του είναι εξόχως ευεργετική, αφού πληροφορούνται ότι το όνειρό τους ο χωμάτινος δρόμος θα γίνει άσφαλτος με εξασφαλισμένες πιστώσεις.
Οι απολαύσεις και οι χαρές των ανθρώπων εκεί στο απόλυτα φυσικό περιβάλλον είναι περιορισμένες και ο δρόμος που τους συνδέει με την πρωτεύουσα της Κοινότητάς τους τον Κέχρο είναι κάτι ουσιαστικό για τους ίδιους, αφού το δίκτυο τον χειμώνα χαλά και δυσχεραίνεται η μετακίνησή τους.
Η ενημέρωσή μας για τις ενέργειες που έγιναν με τον ελληνικό δορυφόρο προκαλεί εντύπωση και την απολαμβάνουν όλοι περιμένοντας να γίνει πράξη.
Ο υπουργός Μεταφορών κι Επικοινωνιών θα πει: «Ανταποκρινόμενοι στο αίτημά τους να βλέπουν ελληνικά ιδιωτικά κανάλια, έχουμε κάνει σχετική συμφωνία με τον ΟΤΕ και με τον Hellas Sat, τον ελληνικό δορυφόρο, έχει στραφεί ο δορυφόρος προς τα εδώ, έχει γίνει ο συντονισμός με τα ιδιωτικά κανάλια, έχω επικοινωνήσει προσωπικά με όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των ιδιωτικών καναλιών, είναι σε επικοινωνία τώρα ο ΟΤΕ μαζί τους ώστε το καλοκαίρι όταν θα τελειώσουν οι συμβάσεις που έχουν με αντίστοιχες εταιρείες παροχής να μπορούν ελεύθερα να μεταδίδουν εδώ το σήμα τους και με αποκωδικοποιητές που θα τους μοιράσουμε δωρεάν. Όλος ο ορεινός όγκος να μπορεί να βλέπει ελληνόφωνα ιδιωτικά κανάλια, πράγμα το οποίο επιθυμούν και οι κάτοικοι και κυρίως η νεολαία.
Αντίστοιχες σκέψεις έχουμε για την τοποθέτηση κάποιων κεραιών WF κυρίως σε στέκια της νεολαίας, γιατί μου ζήτησαν και τα παιδιά των χωριών αυτών να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, στο δωρεάν, γρήγορο, δορυφορικό ίντερντετ. Σε όλα αυτά δουλεύουμε και πιστεύω ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι μπορούμε τώρα να τους το ανακοινώσουμε πια ως δρομολογημένα έργα».
Χρόνος Κομοτινής

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ανταποκρινόμενοι στο αίτημά τους να βλέπουν ελληνικά ιδιωτικά κανάλια, έχουμε κάνει σχετική συμφωνία με τον ΟΤΕ και με τον Hellas Sat, τον ελληνικό δορυφόρο, έχει στραφεί ο δορυφόρος προς τα εδώ, έχει γίνει ο συντονισμός με τα ιδιωτικά κανάλια…..
Εδώ γελάμε!! δηλαδή πού ήταν ως τώρα γυρισμένος ο δορυφόρος και τώρα τον γυρίσαμε προς τα εδώ. Και καλά άντε και …τον γυρίσαμε προς τα εδώ!, δηλαδή πού εδώ; στην ορεινή Ροδόπη μόνο, τι κρίμα! Να μην μπορούμε να δούμε κι εμείς hellas sat εδώ στην μακρινή Ορεστιάδα!!!
Να κάτι τέτοιες μ…ες ακούω και τρέχω στις… παραλίες.
outsider