ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

απο papadopoulosg.blogspot.com

Για το νέο αναπτυξιακό νόμο 3299/2004
Σίγουρα στόχος της πολιτείας ,του νομοθέτη , μέσου των αναπτυξιακών νόμων για ιδιωτικές επιχειρήσεις ,είναι η περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση καθώς και η αύξηση των θέσεων απασχόλησης. Από τον αναπτυξιακό νόμο όμως 289/76 «Περί παροχής κινήτρων για την ανάπτυξη παραμεθορίων περιοχών και ρυθμίσεων συναφών θεμάτων» ,τον 1262/82 και πολλούς άλλους ,μέχρι σήμερα οι νόμοι ,δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα ,πολύ επιχειρηματίες έχουν εμπλακεί με δυσμενή αποτελέσματα. Βέβαια η κοινή γνώμη έχει άλλη άποψη. Αυτό και μόνο άλλωστε είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί , να αρθεί.

Ο νέος αναπτυξιακός ,επενδυτικός νόμος 3299/2004 δίνει ελκυστικά κίνητρα για επενδύσεις . Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί μάλιστα ,ως εξαιρετικός διότι οι τροποποιήσεις που έγιναν είναι σύμφωνες με προτάσεις των επιμελητηρίων. Όμως πόσο ελκυστικός μπορεί να είναι ένας νόμος όταν είναι ίδια τα κίνητρα για το Ορμένιο την Καβάλα και την Πάτρα. Περίμενε κανείς μια άλλη αντίληψη ,μια άλλη αντιμετώπιση ,για την μεθόριο περιοχή μας. Περίμενε κανείς η αναπτυξιακή πορεία της πολιτείας , να μη εξαντλείται μόνο στην επιδότηση, αλλά κυρίως μετά ,στην στήριξη και ενίσχυση της επένδυσης ,της επιχείρησης στα πρώτα της βήματα.

Εμείς, καλό είναι να δούμε, τι μπορούμε να κάνουμε εδώ , σε αυτή την ακριτική και τόσο ευαίσθητη Εθνικά περιοχή που ζούμε. Μέλημα μας η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας , της ποιότητας των προϊόντων που παράγουμε , με τα μάτια στραμένα στα Βαλκάνια. Στο συγκριτικό μας πλεονέκτημα ,τις παραδουνάβιες και παρευξείνιες χώρες. Η Ν. Ορεστιάδα απέχει 380 km από την Σόφια ,260 km από την Κωνσταντινούπολη και… 980 km από την Αθήνα.

Προτεραιότητες:
ü Καθημερινά ανάδειξη και προβολή του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος ,να ασχολείται να κάνει αναφορά η πολιτεία για την Θράκη.
ü Γεωπολιτική σημασία της περιοχής ,προβολή.
ü Ανάδειξη και αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο της διασυνοριακότητας. Πρέπει να έχουμε μια σχέση ,μια πολιτική, ένα σύστημα που να βελτιώνει καθημερινά το κλίμα με τους γείτονες μας.
ü Σύγχρονες πόλεις με ελκυστικό περιβάλλον για μόνιμη κατοικία.
ü Υποδομές για επιχειρηματικό ενδιαφέρον. ( Ελκυστικό Βιοτεχνικό πάρκο, Λιμάνι Αλεξ-πολης ,Αεροδρόμιο ,οδικοί σύνδεσμοι, κάθετος άξονας ).
ü Δημιουργία αναχωμάτων για την συγκράτηση του πληθυσμού στο τόπο μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νέας Ορεστιάδας ΑΕ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Βορείου Έβρου και την στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης –Έβρου. Θέμα της «Τα βασικά χαρακτηριστικά ,οι διαφορές ,τα σημεία προσοχής του νέου Αναπτυξιακού νόμου 3299/2004.» Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η ημερίδα έγινε την Δευτέρα 5-5-08 στην Ν.Ορεστιάδα.

Γιάννης Παπαδόπουλος