ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

διασπορα

Έκλεισε με επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων στο Düsseldorf της Γερμανίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Μαΐου 2008.
Τη Νομαρχία Έβρου εκπροσώπησαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ Ζαπάρτας Παναγιώτης και Αδαμάκης Φώτης.
Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται ανελλιπώς από το 1987 και οι Θρακιώτες της διασποράς τιμούν την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να θυμηθούν τραγούδια και χορούς της πατρίδας, να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους της χώρας και της Αυτοδιοίκησης Α΄ & Β΄ βαθμού.
Στην φετινή εκδήλωση ο κύριος Ζαπάρτας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Νομάρχη, παρουσίασε λεπτομερώς τις εξελίξεις στον Έβρο, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν ληφθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε στον επικείμενο Αγωγό Πετρελαίου μετά την εισήγηση του κυρίου Ζαπάρτα, ο οποίος είπε «Το 2007 ήταν η εποχή που ο Έβρος ήταν πρωταγωνιστής σε Δελτία Ειδήσεων, σ’ όλο τον κόσμο. Δρομολογήθηκε η ένταξη του Έβρου στον παγκόσμιο Ενεργειακό χάρτη. Πρώτον με την υπογραφή επικύρωσης του Πρωτοκόλλου ίδρυσης της εταιρείας που θα κατασκευάσει τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και δεύτερο με τα εγκαίνια του Σταθμού Ελληνοτουρκικού αγωγού Φυσικού Αερίου στους Κήπους. Αυτό σηματοδοτεί την αφετηρία νέων εξελίξεων όχι μόνο στην Νότια Ευρώπη, στην Ελλάδα, αλλά και στον Έβρο. Τα έργα αυτά φαίνεται ότι τελικά ξεπέρασαν τα όποια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί χάρη σε μια σειρά από πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες. Εμείς έχουμε ένα ευοίωνο από αναπτυξιακής και οικονομικής πλευράς μέλλον που όμως ενέχει μεγάλη ευθύνη, εγκυμονεί περιβαλλοντικά προβλήματα. Αυτός ο αγωγός δεν μπορεί να γίνει με τους Εβρίτες απλούς παρατηρητές. Θα είμαστε παρόντες, θα ελέγχουμε, γιατί το κυρίαρχο είναι το περιβάλλον για την περιοχή μας».
Κλείνοντας ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κάλεσε τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες λέγοντας «Χρειαζόμαστε τον καθένα από εσάς. Τον συνταξιούχο, την νοικοκυρά, τον εργάτη, τον επιχειρηματία, τον επιστήμονα. Κοπιάσατε και μοχθήσατε. Όμως οι κόποι σας, η προκοπή σας, τα παιδιά σας είναι μακριά από την πατρίδα. Τη γνώση και την πείρα επωφελούνται άλλοι. Στην Θράκη, στον Έβρο μπορούν να ζήσουν καλά όλοι. Η περιοχή αναπτύσσεται και αναδεικνύεται».