ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

κι εμεις αναγνωριζουμε το κοσοβο

Προκλήσεων συνέχεια απο τους Σκοπιανούς, που ονειρεύονται μεγάλη ... Μακεδονία, με πρωτεύουσα τη "Solun", τη Θεσσαλονίκη δηλαδή. Στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια τελετής στον τάφο του Αγίου Κυρίλλου, ο αρχιεπίσκοπος της αυτοαποκαλούμενης "μακεδονικής" εκκλησίας Στέφανος, αναφέρθηκε στα "δεινά" που υπέστησαν οι "Μακεδόνες" απο την Ελλάδα.
Παρουσία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο ιεράρχης έκανε λόγο για "δική μας Solun", δηλώνοντας συγκεκριμένα : "Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Solun όλα όσα έκανες είναι πέτρινα. Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας. Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια».
Έντονη ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, που με γραπτή της δήλωση, έκανε λόγο για «παρωχημένο και ανιστόρητο αλυτρωτισμό», τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο για την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα στην ευπαθή περιοχή των Βαλκανίων».
Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν την ίδια ημέρα στην Αυστραλία. Με χάρτες της μεγάλης Μακεδονίας και έχοντας στα χέρια ελληνικές σημαίες με τη σβάστικα στη θέση του σταυρού, δεκάδες Σκοπιανοί της Μελβούρνης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο, ζητώντας από την κυβέρνηση της χώρας, να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».Προπομπός της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ήταν πανό στο οποίο αναγραφόταν : «Η Solun θα γίνει και πάλι πρωτεύουσα της Μακεδονίας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από οργανώσεις απόδημων Σκοπιανών, που κατηγορούν την κυβέρνηση της Αυστραλίας, πως έχει υποκύψει στους "εκβιασμούς" της Αθήνας, στο θέμα της ονομασίας.

Παναγιώτης Σαββίδης (zougla.gr)