ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

λαϊκη αλεξανδρουπολης

Αλλαγή στο χώρο και την ημέρα διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς της Αλεξανδρούπολης προτείνει η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών που συνεδρίασε σήμερα στο Νομαρχιακό Κατάστημα Έβρου. Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν ως θέμα σε επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο προκειμένου να ψηφιστούν και να τεθούν σε ισχύ.
Όπως είναι γνωστό, στις 30 Ιουνίου λήγει το χρονικό περιθώριο που έχει θέσει ο Ο.Λ.Α. για τη διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς στο χώρο του λιμανιού. Η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Έβρου πρότεινε στα μέλη της Επιτροπής τρεις εναλλακτικές τοποθεσίες, οι οποίες ωστόσο δεν έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία. Πρόκειται για α) το δρόμο μπροστά από το στρατόπεδο Παρμενίωνα, β) τα οικόπεδα απέναντι από τον ΕΟΤ, γ) την περιοχή πίσω από το στρατόπεδο Παρμενίωνα (οδός Γιαννούτσου). Ο Πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Ν. Έβρου κ. Κώστας Κουματζίδης αντιπρότεινε την οδό Καραολή & Δημητρίου, χώρος όπου διεξαγόταν παλιότερα η Λαϊκή Αγορά, με το επιχείρημα της πιο άμεσης πρόσβασης των κατοίκων. Η πρόταση έγινε δεκτή, παρά τις επιφυλάξεις της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης για δημιουργία κυκλοφοριακού προβλήματος.
Προτάθηκε, επίσης, η αλλαγή στην ημέρα διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς. Τόσο ο κ. Κουματζίδης, όσο και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Ευστάθιος Μακρίδης, πρότειναν από ημέρα Πέμπτη να γίνεται πλέον Σάββατο, δίνοντας δύο λόγους. Πρώτον, ότι θα εξυπηρετεί περισσότερο κόσμο, καθώς η Αλεξανδρούπολη είναι αμιγώς δημοσιοϋπαλληλική πόλη, και δεύτερον, θα ενισχυθούν οι Εβρίτες παραγωγοί, καθώς η παράλληλη λειτουργία Λαϊκών Αγορών το Σάββατο σε Ξάνθη και Κομοτηνή, θα περιορίσει τους «ξένους» μικροπωλητές. Τη διαφωνία της, παρά τη θετική ψήφο, εξέφρασε η Πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών – Πωλητών Ν. Έβρου κα Ζωή Σκαρλατούδη, τα μέλη του οποίου πραγματοποιούν κάθε Σάββατο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως τη λεγόμενη «μικρή Λαϊκή». «Για μας η αλλαγή της ημέρας σημαίνει ένα μεροκάματο λιγότερο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.» δήλωσε η κα Σκαρλατούδη.
Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου κ. Γιώργος Πετρίδης, οι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Ευστάθιος Μακρίδης, του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Ν. Έβρου κ. Κώστας Κουματζίδης, του Σωματείου Παραγωγών – Πωλητών Ν. Έβρου κα Ζωή Σκαρλατούδη, και εκπρόσωποι της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιος Παρασχίδης, του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Γεώργιος Τσελεμπής και του Τμήματος Πολεοδομίας Ορεστιάδας κα Ανθούλα Ασημάκη.