ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

βραβειο μεταφρασης μαριος πλωριτης

Όλες οι ιστορίες έχουν ένα τέλος. Για το 1ο βραβείο θεατρικής μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», που οργάνωσε το Θεατρικό Eργαστήρι Nεέας Oρεστιάδας Διόνυσος, σε συνεργασία με το ΕΚΕΜΕΛ, ο επίλογος γράφτηκε το βράδυ της Τρίτης, 27 Μαΐου 2008, σε μια βραδιά μνήμης για το μεγάλο θεατράνθρωπο, στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Η επιτροπή αξιολόγησης των υποψήφιων μεταφράσεων απένειμε το βραβείο «Μάριος Πλωρίτης» στην Κοραλία Σωτηριάδου για τη μετάφραση του έργου «Ηλέκτρα» του Χόφμανσταλ, που παρουσιάστηκε το 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το βραβείο που συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 3000 €, απένειμε στη νικήτρια εμφανώς συγκινημένη η Κάτια Δανδουλάκη, σύντροφος του Μάριου Πλωρίτη.
Την επιτροπή αποτελούσαν ο καθηγητής Θεατρολογίας Σάββας Πατσαλίδης, η ηθοποιός και μεταφράστρια Ξένια Καλογεροπούλου, ο καθηγητής Γλωσσολογίας Χριστόφορος Χαραλαμπάκης και η διακεκριμένη λογοτέχνις Μαρία Ευσταθιάδη.
Στην έναρξη της εκδήλωσης η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου, η οποία συντόνιζε και παρουσίαζε την εκδήλωση, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στη ζωή και το έργο του Μάριου Πλωρίτη και στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Άκη Τσονίδη, ψυχή του «Διόνυσου», και την Ελένη Ζέρβα, διευθύντρια του ΕΚΕΜΕΛ. Αυτοί με τη σειρά τους μίλησαν για την ανάγκη θέσπισης του βραβείου θεατρικής μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης». Ακόλουθα, ο Παναγιώτης Φασούλας, δήμαρχος του Πειραιά, της γενέτειρας του Μάριου Πλωρίτη, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Έλληνα θεατρανθρώπου ενώ ο θεατρικός κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος στάθηκε στο ρόλο του Μάριου Πλωρίτη ως ενεργού πολίτη. Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο του Θεάτρου και των Γραμμάτων, προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή και το έργο του Μάριου Πλωρίτη. Μετά το πέρας της απονομής ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου με θρακιώτικα προϊόντα, χορηγία του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου «ΓΑΙΑ» και της Οινοποιίας «Γκουτσίδη».
Μέγας χορηγός του 1ου βραβείου Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» ήταν ο Δήμος Πειραιά.