ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

πανελληνιο φεστιβαλ ερασιτεχνικου θεατρου

Για ένατη συνεχή χρονιά ο Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, σε συνεργασία με το Δήμο Ορεστιάδας, τη Δ.Ε.Π.Α.Ο. (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας) και σε συνδιοργάνωση με την Υπερνομαρχία Ροδόπης - Έβρου, τη Νομαρχία Έβρου και την Τ.Ε.Δ.Κ. Έβρου, διοργανώνει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, με σκοπό την ενθάρρυνση της πανελλήνιας ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας και την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στην ακριτική περιοχή του Έβρου.
Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα (Θεατρικές Ομάδες Δήμων, Συλλόγων, Πανεπιστημίων και γενικά κάθε Πολιτιστικού Φορέα της χώρας). Θα διεξαχθεί από 31Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2008 στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου και για το διαγωνιστικό μέρος θα επιλεγούν επτά (7) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται και φέτος από ειδικούς του Θεάτρου που θα αξιολογήσουν τις παραστάσεις και θα απονείμουν τα τιμητικά βραβεία (Α΄, Β΄, Γ΄ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ & Β΄ Αντρικού Ρόλου, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβείο Κοινού).
Παράλληλα, εκτός συναγωνισμού και κατόπιν επιλογής (αποστέλλοντας τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά) προβλέπεται και η συμμετοχή δύο θεατρικών σχημάτων με Παιδικό Θέατρο.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες από όλη τη χώρα να δηλώσουν συμμετοχή, σύμφωνα με τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:
- Αίτηση Συμμετοχής (όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας).
- Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
- Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
- Φωτογραφίες (και σε ψηφιακή μορφή), Πρόγραμμα, Αφίσα, της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης.
- DVD ή Βιντεοκασέτα της παράστασης.
Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008 στη διεύθυνση: Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, Τ.Θ. 34, Τ.Κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα Έβρου.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, κ. Άκη Τσονίδη, τηλ. 2552028280 και 6932324944 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dionysos-net.gr