ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

βραβειο μεταφρασης μαριος πλωριτης

Με την απονομή του Βραβείου για τη θεατρική σαιζόν 2006-2007, από την κ. Κάτια Δανδουλάκη ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης απονομής του Βραβείου Θεατρικής Μετάφρασης ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Μαΐου 2008, 9 μ.μ., στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη».
Νωρίτερα θα προβληθεί ένα αφιερωματικό βίντεο για τη ζωή και το έργο του ΜΑΡΙΟΥ ΠΛΩΡΙΤΗ που επιμελήθηκε η επί σειρά ετών στενή συνεργάτις του, δημοσιογράφος κ. Σοφία Ιορδανίδου, ενώ ο θεατρικός κριτικός κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος θα μιλήσει για τον κορυφαίο άνθρωπο του Θεάτρου και των Γραμμάτων, στη μνήμη του οποίου θεσπίστηκε το Βραβείο.
Την πρώτη τελετή απονομής θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Πειραιά, γενέτειρα του Μάριου Πλωρίτη, κ. Παναγιώτης Φασούλας, καθώς και οι διοργανωτές, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ κ. Άκης Τσονίδης και η διευθύντρια του Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ. (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης - Λογοτεχνία και Επιστήμες του Ανθρώπου) κ. Ελένη Ζέρβα.
Την εισήγηση για το Βραβείο θα κάνει ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Σάββας Πατσαλίδης.
Υπενθυμίζεται ότι το «Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης Μάριος Πλωρίτης» θέσπισε και οργανώνει από τη φετινή θεατρική σαιζόν το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος», με πρωτοβουλία της κ. Σοφίας Ιορδανίδου. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μεταφραστές θεατρικών έργων (πλην αρχαίου δράματος) με πρωτοεμφανιζόμενη, από το πρωτογενές θεατρικό κείμενο, μετάφραση που παρουσιάστηκε σε επαγγελματική θεατρική σκηνή της Ελλάδας, κατά τη θεατρική περίοδο Οκτώβριος 2006 - Σεπτέμβριος 2007.
Η επιλογή και πρόκριση των μεταφράσεων γίνεται από ειδική επιτροπή, με πρόεδρο τον καθηγητή Θεατρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σάββα Πατσαλίδη και μέλη ειδικούς που γνωρίζουν την πρωτογενή γλώσσα γραφής των θεατρικών έργων. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι: Ξένια Καλογεροπούλου (ηθοποιός - μεταφράστρια - σκηνοθέτις - συγγραφέας), Μαρία Ευσταθιάδη (συγγραφέας - μεταφράστρια), Χριστόφορος Χαραλαμπάκης (καθηγητής Γλωσσολογίας Παν/μίου Αθηνών).
Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Σοφία Ιορδανίδου.

Οργάνωση: Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
- Με την οργανωτική υποστήριξη του Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης - Λογοτεχνία και Επιστήμες του Ανθρώπου
- Μέγας Χορηγός: ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
- Χορηγοί Επικοινωνίας: Δ.Ο.Λ., MEGA Channel
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Θεάτρου.