ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

κατι παραξενοι ταξιδιωτες. . .

Ξεκίνησαν από τη Στουργκάδη της Γερμανίας και έβαλαν στόχο να φτάσουν στο Αμάν της Ιορδανίας, με 50 παλιά αυτοκίνητα. Πρόκειται για 100 Γερμανούς μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους φτωχούς κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών. Το πρωτότυπο ταξίδι, (διαγωνισμός) θα διαρκέσει 10 μέρες και οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να περάσουν και από την Ελλάδα. 6 αυτοκίνητα πέρασαν από το Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας στο Έβρο και από τον Έβρο, μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης, ξεκίνησαν για την Κωνσταντινούπολη. Οι όροι του διαγωνισμού είναι πολύπλοκοι και απλοί. Καταρχήν τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι πάνω από 20 ετών και η αγορά τους να μην ξεπερνάει τις 2.000 €. Οι συμμετέχοντες πρέπει να κινούνται μόνο από επαρχιακούς δρόμους και επειδή πλέον στις ευρωπαϊκές χώρες τα διαβατήρια δεν σφραγίζονται πρέπει να αγοράσουν από κάθε κράτος ένα μπουκάλι κρασί που να συνοδεύεται από απόδειξη αγοράς. Και για να είναι σίγουροι οι διοργανωτές ότι οι συμμετέχοντες δεν θα κλέψουν, μία κάμερα, καταγράφει όλη την διαδρομή.
Στο τέλος της διαδρομής τα αυτοκίνητα βγαίνουν σε δημοπρασία και τα χρήματα αξιοποιούνται για την επισιτική στήριξη πληθυσμών που το έχουν ανάγκη. Όσο για το έπαθλο των νικητών είναι μία καμήλα.