ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

o ασυμβιβαστος

Είπα σήμερα να σας γράψω νωρίτερα μία ιστορία, γιατί αύριο έχω τα γενέθλιά μου και θέλω να κοιμηθώ νωρίς.


Ο Μπάμπης κοίταζε τον εαυτό του στον καθρέφτη. Δεν είναι δυνατόν φώναξε. Δεν είναι δυνατόν. Όχι ο 40χρονος Μπάμπης δεν τα έβαλε με την κοιλιά του, ούτε με το προγούλι που είχε. Άλλωστε αυτά δεν του δημιουργούσαν κανένα απόλύτος πρόβλημα. Και υγιής ήταν και όποια γυναίκα ήθελε την είχε. Τα έβαζε μ’ αυτό που έβλεπε ….. στον καθρέφτη.
Ένας λεκές είχε ξεφυτρώσει από το πουθενά. Δεν γίνεται σκέφτηκε. Μόλις τον καθάρισα και άστραφτε. Με κίνδυνο να αργήσει στο ραντεβού του με τη Ρένα, άρχισε να καθαρίζει και πάλι τον καθρέφτη.
Αυτός (ο καθρέφτης) και τα παπούτσια σου, πρέπει πάντα να λάμπουν του είχε πει ο παππούς του. Στα παπούτσια σε κοιτάνε οι γυναίκες έξω από το σπίτι και στον καθρέφτη σου κοιτάζονται όταν μπουν μέσα. Αν είναι καθαρός, θα ξανάρθουν, του έλεγε ο μπάρμπα Μπάμπης όταν ξεκίνησε να ξεπορτίζει.
Από τότε, ο Μπάμπης ο νεότερος, πάντα παπούτσια και καθρέφτη τα έχει καθαρά.
Ο λεκές όμως δεν έλεγε να βγει. Τα έβαλε με το τρίψιμο και νίκησε. Το τζάμι θάμπωσε και στο τέλος χαράχτηκε.
Ο Μπάμπης θόλωσε. Δεν γίνεται σκέφτηκε να έρθει εδώ η Ρένα. Ποτέ δεν έχω πατήσει τα λόγια του παππού. Παρά τον πόθο του, πήρε αμέσως τη νέα του κατάκτηση τηλέφωνο και ακύρωσε το ραντεβού.
Προτίμησε να τον πει δειλό ή οτιδήποτε άλλο, παρά να πάει σπίτι του και να καθρεφτιστεί μπροστά σε’ να καθρέφτη που τόσες άλλες μόνο λαμπερό τον ήξεραν.
Την επόμενη ο Μπάμπης, αγόρασε καινούργιο καθρέφτη. Το παλιό τον έσπασε μέσα στο σπίτι. Έτσι για γούρι, καθώς πάντα ήταν αντίθετος στις δεισιδαιμονίες και στις προκαταλήψεις. Και πράγματι, αυτή η κόντρα με το κατεστημένο γούρι του έφερε.
Η Ρένα, που δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι της ακύρωσε το ραντεβού, πήγε ξαφνικά ένα βράδυ σπίτι του. Θαμπώθηκε από την ιστορία του, τον καθρέφτη και αυτή την αντίδραση του Μπάμπη για το κατεστημένο.
Έκαναν μαζί ακόμα μία επανάσταση και τώρα χωρίς να συμβιβαστούν ζουν μαζί. Οι δυο τους και η τρίχρονη Μαρία. Καρπός ενός πείσματος και ενός καθρέφτη.



Ο Μπάμπης είναι φανταστικό πρόσωπο. Όσο για την ιστορία του, κάτι μου θύμισε από το πρόσφατο παρελθόν.